Ž.A. | 30. 11. 2021, 12:03

Žena preminulega deskarja Marka Grilca se je po tednu dni oglasila z ganljivim videoposnetkom in čustvenim zapisom

IG: @ninakay

Prejšnji teden smo poročali o usodni nesreči slovenskega deskarja Marka Grilca na smučišču pri Söldnu. Bolj kot tragični pripetljaj nas je pretresla tudi novica, da ga je doma čakala noseča žena, s katero imata še dva otroka. Po skoraj tednu tišine se je žena Nina oglasila na svojem Instagram profilu. Objavila je ganljiv videoposnetek in čustven zapis.

Moj Papi Chulo, moj PBear …

... je z objavo začela njegova žena Nina Grilc. "Težko je pisati v pretekliku, saj se moji možgani še vedno igrajo z mano in z mislijo, da prideš domov," je nadaljevala čustven zapis.

"Marko nam je pomenil vse. Nekateri pravijo, da Instagram ni resničnost, ampak za nas ne pokriva niti 10 % tega, kako čudovito je bilo naše življenje z njim. Bil je oče brez primerjave - ne samo na snegu, ampak v življenju. Če je Emma želela šivati, bi pogledal "tutorial" video in ji naredil obleko. Oboževal jo je in poskrbel, da se je zavedala, da je zvezda. Bil je Maxxov idol, najboljši prijatelj, njegov zaveznik. Četudi so v šoli govorili o krompirju, je Maxx našel način, kako vključiti očeta v pogovor in ga predstaviti kot junaka, ki zmore vse," je zapisala Nina in prečudovito opisala Markov odnos z njunima otrokoma. Imeli so res ljubeč odnos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@ninakay)

"Zame je bil absolutna ljubezen mojega življenja od dneva, ko sem ga spoznala."

"V preteklih dvanajstih letih sva preživela marsikaj in vedno sem se počutila ljubljena, cenjena, zmožna, samozavestna in predvsem hvaležna, da ga imam, in potem je rekel nekaj tako smešnega, da sem se skoraj polulala v hlače zaradi smeha," je dejala in dodala, da sta imela načrte za skupno življenje, v kabini v gorah, kjer bi se postarala in še veliko več.

Če ste spregledali, si preberite nekaj več o grozni tragediji: V Söldnu se je smrtno ponesrečil Marko Grilc (čez mesec dni bi bil oče tretjemu otroku)

"Bil je tako hvaležen za vse. Še vedno vidim, kako se mu zasvetijo oči, ko sem mu zjutraj prinesla kavo. Pogledal me je in rekel: 'Berci, tako sem srečen s tabo. Če bi vedel, da je biti poročen tako super, bi to storil že pred 10 leti.'"

"Ljubil je življenje in cenil vsako sekundo po poškodbi hrbta in ni besed, ki bi opisale to njegovo bolečino in praznino. Življenje brez njegovih objemov in smeha, njegove brezpogojne ljubezni, moči, smisla za humor in navijanja na snegu. Upam le, da nas bo čakal, kjerkoli je že, da bomo lahko spet skupaj, nekoč, nekje ..."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@ninakay)

Dodala je še, da se želi zahvaliti vsem, ki so ob njih, mislili na njih ali naredili karkoli, da so ohranili njegov duh. Ta petek bodo na lokalnem smučišču zanj v čast naredili nekaj krogov in jih nadaljevali, kolikor bo mogoče, saj vedo, da bi mu bilo to zelo všeč.

S tem upajo, da bo košček njega ostal živ za Maxxa, Emmo, njegovo punčko in za vse nas.

"Ljubim te z vsem svojim bitjem PChulo, dokler se čas ne ustavi in te spet objamem ..." je zaključila Nina.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.