N.Z. | 16. 11. 2020, 10:46

Ženska, ki je navdihnila pesem 'Zbog jedne divne crne žene', je imela burno ljubezensko življenje

profimedia
Ženska, ki je navdihnila pesem 'Zbog jedne divne crne žene', je imela burno ljubezensko življenje (foto: profimedia)

Pred dnevi se je s tega sveta poslovil pevec Krunoslav Kićo Slabinac, ki je bil poznan po legendarni pesmi 'Zbog jedne divne crne žene'. 

To je prvič odpel leta 1972.  A če pesem na teh prostorih poznamo malodane vsi, jih le malo ve, da je verze o čudoviti črnolaski navdihnila resnična ženska iz njegovega življenja. To je bila Mirjana Antonovič, v katero se je pred davnimi leti zaljubil na prvi pogled, nato pa naj bi se na grd način razšla. Pravijo, da naj bi ji kasneje vse to tudi oprostil.

Dolga leta nihče ni vedel, kdo je bila temnolaska, ki je navdihnila slavno besedilo in zaradi katere je bil tako zelo nesrečen, potem pa je Kićo sam razkril njeno identiteto.

Z Mirjano sta se spoznala, ko je bil Kićo na turneji po Ameriki. Ko sta se tistega usodnega dne srečala, se je Kićo takoj zaljubil. Bila je ljubezen na prvi pogled, njuno razmerje pa naj bi bilo po filmsko burno.

"V New Yorku sem spoznal čudovito žensko. Po poreklu Hercegovko. Sedela je v Cadillacu, s šalom okoli vratu. To je bila ljubezen na prvi pogled. Gojil sem velike načrte, še stanovanje sem kupil v Astorii. Vedela je, da je pesem 'Zbog jedne divne cne žene' navdihnila prav ona. Na koncertih sem jo posedel v prvo vrsto. Ko sem pel, sem stal pred njo in pel samo njej. Tako zelo sem bil očaran, da sem bil prepričan, da bo trajalo večno. Pa se je izkazalo, da nima namena priti nazaj sem z mano, jaz pa se nisem mogel preseliti tja. Potem si je našla drugega in me pustila. Mislila je, da me bo tako lahko prebolela, a sem slišal, da ji to ni uspelo do dan danes. Z moje strani je bilo v razmerju vse iskreno in pošteno. Ko sva se razhajala, sem rekel: 'Odhajam mirne vesti, se pa bojim, da bo tebe tvoja vest preganjala vse do groba'" je pevec davno tega potem povedal v enem od intervjujev.

Njun razhod je bil grd in boleč. Ponovno sta se srečala šele čez 40 let, ko se je Mirjana mudila v Zagrebu. To je bilo pred tremi leti.

Kićo ni skrival svojega veselja ob snidenju, pa tudi ob dejstvu, da je v svoji knjigi zapisala, da je bil prav on največja ljubezen njenega življenja.

Mirjana še vedno živi v Ameriki, novica o njegovi smrti pa jo je močno prizadela.

"Izgubili smo veliko legendo, prijatelja, ljubega in velikega človeka. Nekaj dni, preden je moral v bolnišnico, me je Kižo zaprosil, če bi bila vsaj v nebesih lahko skupaj. Obljubil mi je, da me bo poklical takoj, ko bo odprl oči. Na žalost se to ni zgodilo," je Mirjana zapisala na svojem Facebook profilu, ko jo je dosegla vest o njegovi smrti potem, ko je tri mesece ležal v zagrebškem KBC-ju.

O Mirjani so v zadnjih nekaj letih mediji poročali, ker se je zapletla v sodno bitko s pevcem Miroslavom Ilićem, za katerega trdi, da je oče njenega sina Devina.

Njeno ljubezensko življenje tudi sicer ni bilo pravljično.

Pred leti je Mirjana razkrila, skozi kakšen pekel je šla v zakonu  svojim prvim možem, lastnikom modne hiše, s katerim ima hči in sina. Ta naj bi ji neprestano sledil in prisluškoval njenim telefonskim pogovorom. Ko sta se razšla, jo je lažno obtožil za krajo in vlom v stanovanje njegove prijateljice, zaradi česar je pristala v zaporu. Iz zapora so jo nato premestili v psihiatrično bolnišnico, kar je bila po njenih besedah najbolj grozovita izkušnja njenega življenja. Iz tega pekla ji je nazadnje pomagala pobegniti sestra.

Objavil/a Mirjana Antonovic dne Petek, 17. junij 2016

Povzeto po pisanju na vecernji.h.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.