19. 2. 2021, 12:52

Zgodba o resnični deklici Niki, ki vabi k odkrivanju osebne moči

Chiara


»KADAR JE BILA Z OBLAČKOM, NIHČE NI MOGEL DO DEKLICE. Njeno srce je z njim ostajalo iz dneva v dan močnejše in vsak dan bolj je žarela v svojem sijaju.«

Pri založbi Chiara so knjižne police obogatili za novo, zares posebno slikanico, ki bo zaradi navdihujoče zgodbe Alje Pak Storjak in čudovitih ilustracij Irene Režek nadvse všeč otrokom, pa vendar je knjiga o posebni moči Deklice Niki namenjena vsem. Tudi odraslim. Morda celo še najbolj njim.

Slikanica Verjamem v drugačne sanje bo nagovorila brezčasno srčiko tega, kar smo. Neskončno več, kot sami pogosto mislimo.

Po resnični zgodbi družine

Avtorica zgodbe te zares posebne slikanice z močnim sporočilom je psihologinja Alja Pak Storjak – po rodu iz Rogaške Slatine, danes pa s svojo družino živi v Nelsonu na Novi Zelandiji.

Alje se v domačem kraju spominjajo kot nežne modrooke deklice z najmočnejšim backhandom na teniških igriščih. Tenis je najraje igrala z očetom, podporo pa vedno našla pri mami.

’Med urami klavirja se je učila igranja citer, a le tako dolgo, dokler ni do solz presenetila babice s pesmijo Cvetje v jeseni na citrah dedka, ki ga ni nikoli spoznala. V šoli je imela najraje geografijo, a predvsem zato, ker je potiho čakala na tiste zadnje strani v atlasu sveta, ko je bila predstavljena Nova Zelandija. Ko je bilo njeno večje študentsko potovanje v zadnjem trenutku odpovedano, je še isti dan preusmerila načrte in tisto poletje prepotovala devet držav. Srce ji je pospešeno bilo vsakič, ko je morala stopiti na oder, pa vendar je predavala že blizu 5000 poslušalcem na področju novega čuječega življenjskega sloga v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Domače kraje in ljudi opisuje z izjemnim žarom, a srce jo je vodilo drugam.’

Poklicno se Alja Pak Storjak ukvarja s svetovanjem za wellbeing v podjetjih, zasebno pa je predvsem mama dvojčkoma Alexu in Mili ter prav posebni deklici Niki, ki je tudi osrednja junakinja pravljice, ki bo bralce s skrbno zastavljenimi podobami usmerila k odkrivanju naših želja in nakazala pot novih možnosti.

Čisto posebna pravljica je navdih povzela po RESNIČNI zgodbi družine, ki bije težke bitke življenja in premaguje premnoge izzive. A kljub vsemu ali pa ravno zato, VERJAME V DRUGAČNE SANJE in sledi svojemu srcu.

Na tej poti se je družinica preselila iz Slovenije, dežele, ki v svojem imenu nosi ljubezen, v Novo Zelandijo, deželo dolgega belega oblaka.

Mesto, kjer se uresničijo sanje

Zgodba o deklici Niki spodbuja, da otroci in odrasli ponovno odkrijemo tisto mesto, kjer živi naša moč, in nas spodbuja, da se nekoč z zaupanjem tja ponovno odpravimo. Tja, kjer se sanje lahko uresničijo, in tja, kjer se odprejo vse poti do zvezd.

Potem jih je zagledala: njene zvezdice, ki jih je tako zelo rada opazovala, so jo ljubeče dvignile in jo igrivo ponesle višje in še višje. RAZPELA JE ROKE IN SE PREPUSTILA LAHKOTNOSTI. ZAČUTILA JE SVOJO POSEBNO MOČ. Zdaj je vedela, da lahko doseže tudi najsvetlejšo med njimi. Zvezdica, ki je žarela močneje kot vse druge, je bila njena.

Tako skrivnost osebne moči za zvezdosledce razkriva Niki, ki ima zelo redko diagnozo in se zato sooča tako s številnimi dnevnimi izzivi kot tudi z nepredstavljivo čarobnostjo.

Niki danes živi na drugem koncu sveta.

Njen dom z ljubečima staršema ter bratcem in sestrico je blizu morja. In prav tam so tudi njene zvezdice.

Prostor notranjega miru in praznovanja

»Niki nas je naučila, da ni naključij. To knjigo držiš v roki z namenom. Imaš svoje drugačne sanje, ki jih lahko uresničiš. Morda si svoj oblaček že našel ali pa ga še iščeš. Na tej poti smo zdaj skupaj s tabo in razkrivamo naše nevidne stopnice. Vodijo do avtentične življenjske drže in tvoje osebne moči, vse tja do belega puhastega oblačka, kjer je vse mogoče. To je prostor tvojega notranjega miru, meditativnega sanjarjenja, pa tudi praznovanja. Prostor, kjer so slišane tvoje misli in kjer s pozornostjo kreiraš, manifestiraš,« je povedala Alja Pak Storjak, avtorica in mamica treh.

V knjigi je predstavljen tudi koncept I am WELLth. - Mindful Lifestyle, ki ga je avtorica Alja Pak Storjak zasnovala na osnovi svoje strokovne in življenjske poti ter predstavlja temelj njenega dela in osebne moči. V obliki kart bo na voljo odraščajočim in odraslim za dodatno podporo k vsebini slikanice.

Ilustracije, resnično sanjsko pokrajino, je za slikanico Verjamem v drugačne sanje ustvarila ilustratorka in animatorka Irena Režek.

Tako kot avtorica pravljice ima tri otroke. Irena si je za to zgodbo zamislila čisto poseben svet.

»Ko se potopiš vanj, ugotoviš, da so želje in misli in sanje bolj resnične od vsega, kar imamo za … resnično. Oblak je bolj čvrst kot stol, zvezda bolj trdna kot hiša, misel in želja pa bolj zanesljivi, kot je ta svet, v katerem ... včasih dopustimo, da smo ujeti.«

Darilo za mlade čudežnike!
»Vse skupaj je magično začela, ker je ... verjela. Otroku v sebi. VERJAMEM, da najde slikanica pot do TVOJEGA srca. Izjemno darilo za mlade in mlade čudežnike, ki se še učijo ali pa že vedo, kako zgraditi pot do zvezd. To zdaj potrebujemo. Zase, zate in za vse. <3« - Alja Pak Storjak
Chiara

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.