29. 10. 2021, 10:25

Zlatan Čordić proti Novi KBM (ali kaj nam je vsem skupaj POZABIL povedati)!

Goran Antley
Zlatan Čordić proti Novi KBM (ali kaj nam je vsem skupaj POZABIL povedati)! (foto: Goran Antley)

Zlatan Čordić je pred dnevi na družbenih omrežjih (včeraj pa je bilo v časopisu Dnevnik objavljeno tudi njegovo pismo) delil ogorčenje nad nenavadno potezo banke, katere komitent je. Kot sam navaja, naj bi mu čez noč ukinili vse račune (med drugim tudi ženinega, za katerega je bil prav tako pooblaščen).

Stvari so se do danes še zaostrile.

Takole piše v svoji zadnji objavi na Facebooku:

"Dragi prijatelji, pritisk s strani Nova KBM se nadaljuje. Prilagam vam nove dokumente, na katerih je razvidno, da želijo meni in moji soprogi ukiniti vse odprte račune.

Spoštovani,
po prejemu dopisov o zaprtju računov meni Zlatanu Čordiću in moji soprogi Rusmiri Čordić ter zaprtju mojega poslovnega računa Zlatan Čordić – Samozaposlen v kulturi vas naprošam, da mi pošljete splošne pogoje na katere se sklicujete saj ne meni ne moji ženi ob odprtju oz. prenosu računa ti niso bili predstavljeni.
Vaš odgovor pričakujem v roku osmih dni od vašega prejema tega dopisa. Sicer bom štel, da je vaša običajna praksa, da ob odprtju računa splošnih pogojev ne predstavite potrošniku, pa tudi to, da sva bila z vaše strani oba z ženo nedopustno diskriminirana.
Vsebina vašega odgovora bo torej vplivala na najino odločitev ali z vašo odpovedjo soglašava ali ne."

V pripisu taiste objave nato Zlatan Čordić še dodaja, da naj bi iz banke neuradno sporočili nekaterim medijem, da je grozil zaposlenim in se grdo vedel. Ob tem se je spotaknil prav v zapis spletnega informativnega portala N1, ki je razlog za sicer nenavadno potezo Nove KBM objavil v prispevku Zakaj je Nova KBM Zlatku ukinila račun?

Takole so zapisali že 24. oktobra:

"Iz Nove KBM so nam sporočili samo, da odnosov s strankami ne morejo komentirati. To velja tako za obstoječe kot nekdanje komitente, so dodali.

Po neuradnih informacijah N1 je Čordić vsaj dvakrat obiskal poslovalnico Nove KBM v središču Ljubljane. Pri tem naj bi brez maske nadlegoval zaposlene, nepooblaščeno snemal ter izražal svoje nasprotovanje pogoji PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je pogoj tudi za vstop v bančne poslovalnice.

Vsaj en obisk poslovalnice Nove KBM, 17. septembra dopoldne, je Čordić v živo prenašal na Facebooku. Posnetek sicer ni več objavljen.

Po neuradnih informacijah je banka zaradi nepooblaščenega snemanja in nadlegovanja zaposlenih ukinila vse račune, s katerimi je lahko razpolagal Čordič. Snemanje je v nekaterih primerih prepovedano z zakonom, v bankah pa je zaradi varnosti še posebej strogo omejeno.

Z ukinitvijo računov naj bi banka tudi želela Čordiću odvzeti razloge, da bi prihajal v njene poslovalnice. To bi lahko pojasnilo informacijo, ki jo je objavil Čordić, namreč, da je banka ukinila tudi račun njegove žene. Ob tem pa je dejstvo, da banka nikomur ne more preprečiti vstopa v poslovalnice, saj lastništvo bančnega računa ni pogoj za vstop.

Ko je podobne informacije v petek objavil Žurnal 24, jih je Čordić na Facebooku označil za laž."

Čeprav posnetki Čordićevega 'anti PCT-aktivizma' v dotični banki ni več najti na družbenih omrežjih, pa (vsaj na Twitterju) še nihče ni pozabil njegovega septembrskega 'podviga' s Petrolovega servisa, saj se je z njim bahal prav tam, pa tudi po drugih svojih profilih na družbenih omrežjih.

V luči dotičnega (ker kdo pri zdravi pameti gre na bencinsko pumpo po zgolj 2 evra dizla ravno na dan, ko je uveden strožji PTC, pri čemer dobro ve, da ne izpolnjuje nobenega od pogojev?) se očitan 'modus operandi' nikakor ne zdi tako zelo 'za lase privlečen'.