Zmagovalka letošnje Eme je Lea Sirk, najbolj glasni pa so bili spet na Twitterju!

24. 2. 2018, 22:00 | Scena | Vir: STA

              Zmagovalka letošnje Eme je Lea Sirk, najbolj glasni pa so bili spet na Twitterju! (foto: Daniel Novakovič/STA) Daniel Novakovič/STA

Zdaj je znano, kdo bo Slovenijo zastopal na tekmovanju za Pesem Evrovizije maja v portugalski Lizboni.

Iz sobotnega predizbora, na katerem se je zvrstilo 16 nastopov, so se v finale štirje uvrstili po izboru gledalcev in poslušalcev, štirje pa po izboru žirije v enakovrednem razmerju točkovanja. To so bili Proper, ki so nastopili s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Ptico, Lea Sirk s Hvala, ne!, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo V nebo, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj.

O zmagovalki, ki je postala slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, je odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Lea Sirk odhaja v Lizbono!

Portugalska bo Evrovizijo gostila po zmagi Salvadorja Sobrala s skladbo Amar Pelos Dois. V Lizboni bo nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu.

Polfinala bosta 8. in 10. maja, veliki finale pa 12. maja. Slovenska predstavnica pa bo nastopila v drugem predizboru.

Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On My Way, a ostal brez finala.

Najbolj pestro na Twitterju!

Kot vsako leto, bo najbolj zabavno spremljati Emo 2018 kar na Twitterju. Tam se je zabavljanje na račun Eme začelo že, ko se Ema sploh še ni začela ;)

V nadaljevanju bomo za vas zbirali (in zbrali) nekaj najbolj duhovitih (ali vsaj najbolj 'žleht) čivkov.

  

In zdaj glasovanje!