Znanost ve, katera glasbenica ima popolno zadnjico.

8. 2. 2017, 10:00 | Scena | Vir: Playboy

              Znanost ve, katera glasbenica ima popolno zadnjico. (foto: Profimedia) Profimedia

Ne, to ni Jennifer Lopez. Na univerzi Manchester Metropolitan so sestavili matematično formulo za izračun popolne ženske zadnjice.

Formula združuje vse, kar tehnično vpliva na njeno estetskost ali, kot je nam, laikom pri strokovnem ocenjevanju ženskih riti, razložil dr. David Holmes, avtor formule: »Popolna ženska zadnjica je čvrsta na dotik in odporna proti nepotrebnemu tresenju, čeprav je zaradi popolne kože na pogled videti mehka.« In nas radovedneže je zgodba popeljala v glasbene vode.

Po tej znanstveni formuli je namreč KYLIE MINOGUE ponosna lastnica najlepše zadnjice na svetu, saj si je prislužila najvišjo možno oceno: 80. Ko so ta rezultat podvrgli še bolj pragmatični metodologiji in povprašali 2000 moških, so ti med kobajagi najlepšimi zvezdniškimi ritkami prav res za najlepšo izbrali čvrsto malo zadnjico seksi Kylie Minogue. Kar je bržda hudo presenetilo Jennifer Lopez in obenem znižalo zavarovalno premijo njenega cenjenega in za kar milijon dolarjev zavarovanega ozadja. K sreči bomo lahko Kylina zmagovalna ritna hlebčka občudovali prav v veselem decembru, saj se je odločila, da bo letos spet uglasbila najpopularnejše božičnice. Lani se je za to priložnost odela v prosojno oblekico z rdečim korzetom, sedla na Božičkove sani in pokazala svoje čudovite noge, ki se začnejo pri tisti odlično ocenjeni zadnjici in končajo v adventno rdečih petkah.

Letos pa se je na albumu Kylie Christmas: Snow Queen Edition oklicala kar za snežno kraljico. Možnosti, da bo Kylie zmotila standardni repertoar božičnih napevov, ki se – vsaj v Sloveniji – kaj dosti ne spreminja, vse odkar sta Wham! prepevala o tem, kako sta si za zadnji božič podarila srce, so sicer zanemarljive, kar pa še ne pomeni, da Kylie ne bo drugače vsaj za trenutek spet pritegnila naše pozornosti.

O simpatični avstralski lepotici, ki je pri 48 letih še vedno ena najbolj seksi bejb na glasbeni sceni, se je namreč že začelo pisati po teh in onih medijih. Tudi zato, ker je nedavno potrdila poroko z 20 let mlajšim žrebcem, še bolj pa zato, ker se že celo leto bojuje proti Kylie Jenner (ena od elementov v družini Kardashian), ker ta želi ime Kylie v Ameriki registrirati kot tržno znamko. Predstavniki Kylie Minogue ji to nameravajo preprečiti, saj, kot pravijo, bi registracija imena neke sekundarne televizijske zveznice (Avstralci znajo biti tako simpatično neposredni) negativno vplivala na imidž Kylie Minogue v Ameriki. Ob tem pravniškem diskurzu se mnogi sprašujejo, zakaj se Kylie Minogue po vseh teh letih sploh še obremenjuje z Ameriko. Je ena tistih glasbenic, ki ji je uspelo vsepovsod, le v Ameriki ne (podobno usodo doživlja tudi Robbie Williams). Ugibajo, da zato, ker je takrat, ko je Kylie po svetu začela cveteti z večnim hitom Loco-Motion, Amerika že imela čisto svojo blond pop bombeto: Debbie Gibson. Pa tudi zato, ker je glasbeni slog Kylie Minogue zelo blizu najbolj čistim oblikam evropskega plesnega popa. Od svojega zvoka Kylie preprosto ne odstopa, ameriška publika pa je v pop kulturi bolj nagnjena k sprejemanju čudaških, drugačnih, pa četudi hitro minljivih pojavnosti. Kar pa Klyina rit zagotovo ni.

Formula za izračun stopnje popolnosti ženske zadnjice: (S+C) x (B+F)/T = V. S je splošna oblika zadnjice (najboljša je kot zrela breskvica), C je krožnost (bolj ko je okrogla, bolje je), B je stabilnost (manj ko se trese, bolje je), F je čvrstost in T je tekstura kože (gladkost). Vsak faktor v tej enačbi ima lahko vrednost od 1 do 20.

TEKST Darjo Hrib
FOTO
Profimedia, promocijske fotografije