18. 4. 2020, 08:58 | Vir: STA

Zvezdniška zasedba koncerta pod imenom En svet: Skupaj doma za zdravstvene delavce

profimedia
Zvezdniška zasedba koncerta pod imenom En svet: Skupaj doma za zdravstvene delavce (foto: profimedia)

Na številnih televizijah, družbenih omrežjih in platformah bo danes mogoče v živo spremljati koncert One World: Together at Home. Potekal bo pod okriljem organizacije Global Citizen in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) v podporo zdravstvenim delavcem, ki se borijo proti covidu-19. Pripravili so ga v sodelovanju z ameriško pevko Lady Gaga.

Med nastopajočimi, ki so jih izbrali v sodelovanju z Lady Gaga, so Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, frontman zasedbe Green Day Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, John Legend, Keith Urban, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Stevie Wonder, Celine Dion in vsi štirje člani skupine The Rolling Stones.

Med nastopajočimi sta tudi Idris in Sabrina Elba; pri obeh je test prejšnji mesec pokazal, da sta okužena z novim koronavirusom.

Gostitelji koncerta bodo televizijski voditelji Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon in Stephen Colbert.

Sredstva, ki jih bodo zbrali z dogodkom, bodo namenjena tistim zdravstvenim delavcem, ki so v času pandemije novega koronavirusa v prvih bojnih vrstah.

Kot je povedal direktor organizacije Global Citizen Hugh Evans, želi koncert One World: Together At Home (En svet: Skupaj doma) s podporo in počastitvijo prizadevanj zdravstvenih delavcev spodbujati enotnost in globalni boj proti bolezni covid-19.

Koncert One World: Together at Home bodo danes ob 20. uri po lokalnem času v živo prenašali ameriški ABC, NBC, ViacomCBS Networks in iHeartMedia ter kanadski Bell Media. Na BBC One ga bodo predvajali v nedeljo, 19. aprila, predvajali ga bodo tudi beIN Media Group, MultiChoice Group in RTE. Poleg tega bo dostopen na številnih drugih spletnih platformah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.