5. 4. 2022, 14:16 | Promocijska objava

Namiznoteniški klub B2 Kranj: Poudarek je na uživanju v igri

Namiznoteniški klub B2 center Kranj

Namiznoteniški klub B2 center Kranj so avgusta 2013 "na novih, zdravih temeljih" ustanovili nekdanji člani kluba Merkur oz. Triglav.

Skupine znotraj kluba, ki deluje tudi s podporo NLB, so sprva razdeljene glede na prostor, kjer vadijo, torej na vadbo v klubu in šolsko vadbo. V šolskih skupinah z med 8 in 16 otroki vadba poteka dvakrat tedensko na posamezni šoli, in sicer po 1 uro.

Nadgradnja šolske vadbe oz. šole namiznega tenisa pa je vadba v klubskih prostorih: ta poteka 2-4 krat tedensko za višjo raven igranja. Tej skupini pa sledi tekmovalna skupina.

Znotraj obeh skupin imajo še razdelitev na več programov glede na starostno kategorijo (mlajši kadeti/inje, kadeti/inje, mladinci/ke in člani/ce).

Za vsako mizo igrata po dva igralca, lahko postavijo poligon, ki ga imajo za treninge za kondicijo, s steperji, vajami za ravnotežje ... Ali pa uprizorijo štafeto, ko se postavijo v dve koloni in na loparjih nosijo žogice, od enega konca dvorane do drugega.

Namiznoteniški klub B2 center Kranj

Športno obnašanje in delovne navade

Skupen cilj pri vseh ravneh je, da otroci uživajo v igri namiznega tenisa. Sprva gre za to, da osvojijo osnovna znanja namiznega tenisa. V nadaljevalnem programu jih že pripravljajo na tekmovalno raven, a še vedno s poudarkom uživanja v sami igri.

Pri tekmovalni skupini pa poleg tega, da uživajo v igri, otroke učijo tudi, kako nadgraditi svojo igro v tisto vrhunskega športnika. Skozi vse faze učenja otroke učijo športnega obnašanja, usklajevanja šolskih obveznosti s klubskimi, delovnih navad in borbenosti, ter poštenosti in pravičnosti.

"Uživaj v igri in navduši svojo okolico z lepotami našega športa. Zrasti v dobrega, poštenega, skrbnega in borbenega človeka z dobrimi delovnimi navadami," povzame bistvo kluba predsednik Miodrag Drljača, ki je obenem trener in po potrebi tudi igralec.

Poudari, da v društvu, s katerim je "poenoten", dela ljubiteljsko in tam ni zaposlen, saj "namizni tenis zame ni le šport, temveč način življenja". Temu primerno je vso svojo poklicno pot sprejemal takšna dela, ki mu omogočajo, da po službi opravi vsaj še 2 treninga z otroki.

Namiznoteniški klub B2 center Kranj

Iz roda v rod

"Posledično sem temu podredil tudi družinsko življenje. V največjo pomoč pri tem mi je žena, ki se je prilagodila mojemu tempu življenja. Tudi otroka pridno trenirata in sta poleg tega tudi zelo dobra učenca," še ponosno pove.

Sam je aktivno treniral namizni tenis od svojega sedmega leta in nekako do svojega vrhunca, ko je igral tudi v državni reprezentanci do 21 let. Pri 22 letih je sledila poškodba medrebrne mrene zaradi preobremenjenosti, saj je poleg šole in pozneje dela prek študenskega servisa treniral otroke in še sam treniral.

"Ljudje, ki so vpeti v klubsko delo, so starši naših otrok oz. nekdanji igralci, ki me podpirajo pri mojem delu. Večina se tudi sama ukvarja s športom v prostem času," dodaja predsednik, s katerim pri vodenju kluba sodelujejo občni zbor, izvršni odbor, nadzorni odbor, disciplinska komisija.

Kot najuspešnješa člana v zgodovini kluba izpostavi Jana Krča pri fantih in Tino Križnič pri dekletih - prav njen uspeh, 3.-4. mesto na državnem prvenstvu in nato še na odprtem prvenstvu v kategoriji mlajših kadetinj je največji dosežek kluba doslej. Ekipno so bili v prvem letu nastopa prvaki 3. slovenske namiznoteniške lige, že omenjeni Krč pa je bil najboljši igralec lige brez poraza.

Namiznoteniški klub B2 center Kranj

Po prvem "koronskem premoru" je s treniranjem prenehalo veliko začetnikov, nato se je to začelo dogajati pri registriranih igralcih, sedaj pa je vpisanih več kot 120 otrok. Samo letos so dobili okoli 70 novih članov, tako da številke govorijo klubu v prid.

Kot zanimivost sogovornik za konec pove še, da ga v klubu kličejo Mičo, kar je včasih iz otroških ust slišati kot "oči". Sklene, da se je za poklic odločil, ker želi poleg znanja namiznega tenisa prenesti na novi rod tudi druge vrednote. Najbolj pa si želi, da bi otroci v namiznem tenisu preprosto uživali.

Iščete športni klub za svojega otroka? Kontaktirajte jih:
041 837 384, Miodrag Drljača
miodrag_drljaca@yahoo.com
www.ntk-b2.si

NLB Šport mladim: Ker smo tu doma, podpiramo lokalne športne klube
Verjamemo, da dom ni le točka na zemljevidu. Dom je tam, kjer so ljudje, ki nam pomenijo največ. Naš dom je tu, z vami in med vami. Zato kot največja bančna skupina s sedežem v Jugovzhodni Evropi skrbimo za boljšo kakovost življenja v regiji in želimo prispevati k razvoju širšega družbenega okolja. V okviru projekta NLB Šport mladim podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki s športnim izobraževanjem mladih na lokalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju ter so pomemben steber družbenega razvoja. S povezovanjem različnih lokalnih skupnosti in vzgojo mladih namreč lahko dosegamo več. 
Več o projektu NLB Šport mladim