31. 5. 2022, 10:30 | Promocijska objava

NK Arne Tabor 69: Zdravo okolje za druženje z vrstniki

PROMO

"Ponosni smo na vse člane, ki tekmujejo na različnih ravneh tekmovanja ali kako drugače sodelujejo pri izvajanju vseh aktivnosti kluba. In na tiste, ki so največkrat s prostovoljnim delom klub pripeljali na raven, kjer je danes."

Nogometni klub Arne Tabor 69 je del Športnega društva Tabor 69 Vižmarje-Brod, druga sekcija znotraj društva je balinarski klub. V nogometnem klubu imajo zastopane vse selekcije, skupno imajo 238 igralcev od najmlajših cicibanov U-8 do članov, slednjih je 25.

Število članov ostaja več ali manj nespremenjeno, pri posameznih selekcijah so zabeležili celo rahel porast vpisa. Velikega negativnega vpliva epidemije na klub, ki deluje tudi s podporo NLB, kljub dolgemu zaprtju in kasnejšim omejitvam ni bilo.

V zimskem času so treningi za mlajše selekcije glede na vremenske razmere predvidoma od novembra do konca marca v telovadnicah in dvoranah. Ostali imajo v zimskem času treninge zunaj oz. nekatere selekcije kombinacijo zunanjih površin in telovadnic.

Poslanstvo kluba sta vzgoja in izobraževanje mladih na športnem področju za vseživljenjsko športno aktivnost, kar želijo zagotoviti skozi dolgoročen vadbeni in tekmovalni proces mladih, ki temelji na vrednotah športa in razvoja osebnosti.

Želja po uvrstitvi med nosilce razvoja

V klubu se ukvarjajo z nogometno vzgojo in izobraževanjem otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport. Strokovno vadbo, ki jo vodijo trenerji z ustrezno izobrazbo in kompetencami, izvajajo za vse starostne kategorije, od najmlajših, cicibanov, do članske ekipe.

V mlajših selekcijah vzpodbujajo predvsem vse vrste gibalnih programov in mladim nogometašem ponujajo enake možnosti razvoja, pri starejših selekcijah pa so v okviru tekmovalnega nogometa cilji postavljeni glede na posamezna starostna obdobja in sposobnosti igralcev.

NK Arne Tabor 69 želi postati eden od nosilnih klubov nogometnega razvoja v Ljubljani, ki bo vzpodbujal vsestransko športno vzgojo na amaterskem nivoju ter vključeval predvsem otroke iz okolja (Tacen, Vižmarje, Brod, Spodnje in Zgornje Pirniče, Šentvid, Šiška, Dravlje ...) v redno vadbo ter jim omogočil športni in osebnostni razvoj skozi nogometno vadbo, tekmovanje in druženje.

Njihova vodila so strokovno in kvalitetno delo, povezanost kluba z lokalnim okoljem, vključevanje staršev - slednji imajo v klubu pomembno vlogo, saj s svojim prostovoljnim delovanjem sooblikujejo zdravo in naravno okolje za razvoj otrok ter tako pripomorejo k skladnosti in sožitju delovanja kluba ter lokalnega okolja.

Nekateri imajo otroke, ki trenutno trenirajo v klubu, otroci drugih so bili v klubu dejavni pred leti, nekateri so bili sami aktivni igralci oz. trenerji ... Nekateri pa imajo preprosto radi klub, zato v njem dejavno sodelujejo tudi po koncu neposrednih povezav. Sodelujoči v klubu podpirajo šport, predvsem nogomet, zato tudi sodelujejo pri aktivnostih društva oz. kluba. 

Športno okolje je zdravo okolje

Trener Gorazd Stojanović se je za poklic odločil zaradi ljubezni do športa, saj je v osnovni šoli želel postati učitelj telovadbe, s tem se mu je na nek način uresničila želja iz mladih let. Za svoje varovance si želi predvsem to, da so v zdravem okolju, da se družijo s pozitivno mislečimi sovrstniki.

"V športu se naučijo nekega reda, kar jim pomaga v šoli in kasneje, ko bodo zaposleni," je prepričan. Glavna motivacija za mlade nogometaše naj bi bilo druženje, trening in tekmovanje, kjer pa jim NI najpomembnejši rezultat.

Športno društvo ima svoje vodstvo (predsednica, podpredsednik, sekretarka) in organe društva, v katere so vključeni tako trenerji, predstavniki staršev, sponzorji in drugi. Za strokovno delo so odgovorni trenerji, ki se vsako leto udeležujejo vseh izobraževanj in usposabljanj za pridobitev veljavne trenerske licence za posamezno tekmovalno sezono.

Na delovnih akcijah in ob zaključku vsakoletne sezone pa skušajo v organizacijo vključiti čim več staršev, ljubiteljev nogometa in prijateljev društva/kluba (pomoč pri organizaciji srečanja, pridobivanju dobitkov za srečelov ...)

V letošnjem letu so na glavnem nogometnem igrišču s sofinanciranjem NZS in Javnega zavoda Šport Ljubljana postavili samodejni namakalni sistem, so pa ponosni na vse objekte, infrastrukturo in dosežke, ki so jih izgradili, postavili in dosegli v 53-letni zgodovini kluba.

Ko gre za najbolj izstopajoče posameznike, so ponosni na čisto vsakega igralca kluba, ki je v njem pustil svoj pečat. Še vedno dejavni nogometaši, ki so igrali tudi na Taboru, pa so Petar Stojanović (FC Empoli), Tamar Svetlin in Dušan Stojinović (NK Celje).

Med njihovimi tekmovalnimi dosežki izstopajo:
- V sezoni 1991/1992 je članska ekipa v ligi MNZ Ljubljana zasedla 2. mesto in se uvrstila
v 3. SNL - zahod. Sezona 1992/1993 je bila za ekipo ena najuspešnejših v njeni zgodovini.
Člani so osvojili 2. mesto ter po odločilnem porazu s Piranom le za las zgrešili nastopanje
v 2. slovenski nogometni ligi.
- Nastopi članske ekipe v 3. SNL (zahod/center) v sezonah 1992/1993, 1993/1994,
1994/1995, 1995/1996, 1998/1999 in od sezone 2017/2018 do sezone 2019/2020.
- Nastopi mladincev in kadetov v 2. SML/SKL zahod.

Iščete športni klub za svojega otroka? Kontaktirajte jih:
031 237 116
spela.fortin@gmail.com      
arne-tabor69.si

NLB Šport mladim: Ker smo tu doma, podpiramo lokalne športne klube
Verjamemo, da dom ni le točka na zemljevidu. Dom je tam, kjer so ljudje, ki nam pomenijo največ. Naš dom je tu, z vami in med vami. Zato kot največja bančna skupina s sedežem v Jugovzhodni Evropi skrbimo za boljšo kakovost življenja v regiji in želimo prispevati k razvoju širšega družbenega okolja. V okviru projekta NLB Šport mladim podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki s športnim izobraževanjem mladih na lokalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju ter so pomemben steber družbenega razvoja. S povezovanjem različnih lokalnih skupnosti in vzgojo mladih namreč lahko dosegamo več. 
Več o projektu NLB Šport mladim