14. 4. 2022, 14:37 | Promocijska objava

NTD Kajuh Slovan: Na prvem mestu fair play, ne zmaga

NTD Kajuh Slovan

Morda niste vedeli, da so prav člani namiznoteniškega društva Kajuh Slovan avgusta 2020 prvi igrali namizni tenis na Triglavu.

NTD Kajuh Slovan

V omenjenem klubu, ki deluje tudi s podporo NLB, sicer trenirajo začetniki, kadeti, mladinci, člani in rekreativci.  Predvsem pri najmlajših je poudarek na spoznavanju in razvijanju lastnih gibalnih sposobnosti, učijo jih reda in točnosti, vztrajnosti, obvladovanja stresa, sodelovanja in strpnosti do sebe in ostalih. 

V vseh kategorijah dajejo velik pomen spoštovanju načel fair playa in zavedanju o pomenu rednega gibanja. "Vsekakor zmaga ni na prvem mestu," poudarja Špela Polončič, trenerka za mlade.

NTD Kajuh Slovan

Namizni tenis za vsakogar

Pri začetnikih je več poudarka na osnovah namiznega tenisa (pravilna tehnična izvedba udarcev – veliko ponavljanja) in osnovni motoriki. Pri nekoliko starejših igralcih se poleg pravilne tehnike največ posvečajo taktični izvedbi in izgradnji igralčevega koncepta igre.

"Bistvo kluba je omogočiti igranje namiznega tenisa vsakemu, ki to želi, tako rekreativnemu kot vrhunskemu igralcu, mladim in odraslim, zdravim in malo manj zdravim. Šport za vse! Spoznati namizni tenis, šport, ki razvija miselne in motorične sposobnosti posameznika," pove sogovornica.

NTD Kajuh Slovan


 
Predsednik kluba je Ernest Mencigar, trener kadetov, mladincev in članov je Miloš Peperko Živkovič. Za najmlajše in članice skrbi Špela Polončič, nad rekreativci pa bdi Damjan Miklavčič. Vsi so v klubu že več desetletij, predsednik že pol stoletja že kar 50 let, sprva kot igralec.

Za delo v športnem klubu so se odločili zaradi veselja do tovrstnega dela in priložnosti za druženje z mladimi športniki. Zaradi svojih pozitivnih izkušenj iz mladih let želijo to prenesti naprej na mlajše generacije. Šport jim pomeni način življenja, vsakodnevno rutino in celo obvezo, tudi njihovi otroci so tako ali drugače povezani s športom.

NTD Kajuh Slovan

Med najvidnejšimi oz najuspešnejšimi čani iz zgodovine kluba velja izpostaviti imena, kot sta dvakratni evropski prvak Edo Vecko in Lara Opeka ter znova naša sogovornica Špela Polončič, večkratna državna prvakinja in reprezentantka. Njihova ženska članska ekipa, sicer so večkratne državne prvakinje, se je leta 1998 uvrstila v osmino finala lige prvakov.

Po pandemiji so tudi v NTD Kajuh Slovan zabeležili osip igralcev, a imajo hkrati veliko boljši vpis novih članov, saj so starši v času, ko je bilo veliko ur preživetih za štirimi stenami, prepoznali potrebo po gibanju otrok.

Iščete športni klub za svojega otroka? Kontaktirajte jih:
031 522 906
ntdkajuh@gmail.com
https://www.ntdkajuh-slovan.si/

NLB Šport mladim: Ker smo tu doma, podpiramo lokalne športne klube
Verjamemo, da dom ni le točka na zemljevidu. Dom je tam, kjer so ljudje, ki nam pomenijo največ. Naš dom je tu, z vami in med vami. Zato kot največja bančna skupina s sedežem v Jugovzhodni Evropi skrbimo za boljšo kakovost življenja v regiji in želimo prispevati k razvoju širšega družbenega okolja. V okviru projekta NLB Šport mladim podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki s športnim izobraževanjem mladih na lokalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju ter so pomemben steber družbenega razvoja. S povezovanjem različnih lokalnih skupnosti in vzgojo mladih namreč lahko dosegamo več. 
Več o projektu NLB Šport mladim