13. 5. 2022, 13:48 | Promocijska objava

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Ponosni smo na vsak uspeh

ŽNK Nona Pomurje Beltinci

V Ženskem nogometnem klubu Nona Pomurje Beltinci deluje sedem selekcij - vse od starostne skupine 7 let do članic, ki jih je 15.

V najboljših časih je bilo v klubu, ki deluje s podporo NLB, okrog 150 aktivnih igralk, žal pa je tudi pri njih zaradi covida prišlo do osipa v članstvu za skoraj polovico. "Upamo da je covidna kriza za nami in da se bomo v najkrajšem možnem času spet približali številki 150," razmišlja športni direktor Štefan Kozic.

Ko ga povprašamo po bistvu kluba, sogovornik odgovarja, da so v ospredju druženje, zabava, igra na eni strani in na drugi strani cilj, omogočiti vsakemu otroku, ki pride v njihov klub, da postane tudi vrhunski športnik.

Glede na pripravljalno obdobje trenirajo mlajše selekcije najmanj trikrat tedensko, če ne štejemo tekem, starejše selekcije štirikrat, članice petkrat, k temu pa je pri vseh treba prišteti še tekme. Z mlajšimi selekcijami kondicijskih treningov ne izvajajo, vse ostale pa se pripravljajo po programu trenerjev, tako glavnih kot kondicijskih in trenerjev vratark.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci

Ko gre za skupine do 14. leta, rezultati niso pomembni, trudijo se vzgajati vse svoje igralke v duhu dobrega športnika in še boljšega človeka. V kategoriji U15 in U13 potekajo tekmovanja na državnem nivoju pod okriljem NZS, mlajše selekcije U11, U9 in U7 nastopajo pod okriljem MNZ MS in se rezultati ne beležijo. 

S tradicijo prišla ugled in prepoznavnost

Najvišji organ kluba je skupščina, na kateri se določi izvršni odbor, nadzorni svet, disciplinska komisija in svet staršev ter trije izvršni direktorji (športni, tehnični in poslovni).  Nekateri člani vodstva so v njem že praktično od ustanovitve kluba, drugi pa so se jim pridružili na razvojni poti kluba: pogosto so jih tja pripeljale hčerke oz. igralke, v svoji 23-letni zgodovini pa si je klub ustvaril določen ugled, prepoznavnost in s tem tudi izziv za delo pri njih.

Večinoma gre pri tistih, ki sodelujejo v klubu, za osebe, ki so se tekom svojega življenja na tak ali drugačen način ukvarjali z športom (predvsem nogometom), zato si želijo ostati tudi na tak način povezani s tem športom.

Večina sodelavcev je aktivnih oziroma nekdanjih športnikov, ki jim to predstavlja način življenja in jim delovanje v klubu zapolni dobršen del njihovega prostega časa. Tudi dobršen del njihovih otrok je aktivno vpletenih v delovanje kluba na tak ali drugačen način.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci

"Ponosni smo na starše, ki nam otroke zaupajo v oskrbo, ponosni smo na vsako igralko, ki je ustvarila kariero v aktivnem igranju nogometa, trenerskem ali sodniškem smislu, prav tako smo tudi ponosni na vsak uspeh tako na šolskem kot na življenjskem področju," pove sogovornik in doda, da jim je, ko gre za dosežke, v najlepšem spominu ostala dvakratna uvrstitev med 32 najboljših klubov v Evropi.

Najvidnejša članica v zgodovini kluba je sicer Mateja Zver, še vedno aktivna igralka avstrijskih državnih prvakinj in kapetanka slovenske državne reprezentance. Tu je še Staša Špur, mednarodna sodnica, ki je pred kratkim sodila polfinale evropske lige prvakinj.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci

Ko gre za "prijateljsko rivalstvo", so za derbije v začetku njihovga delovanja veljale tekme z ekipo Krka Novo Mesto, ki je med tem časom razpadla. Potem so bili derbiji z ekipo Rudar Škale iz Velenja, vendar je tudi ta ekipa razpadla, sedaj, v novejši zgodovini zadnjih petih, šestih let pa je derbi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci - ŽNK Olimpija Ljubljana.

"Leta 1999, ko sem začel z tem projektom, nikoli nisem pomislil, da se bo klub dvignil na tak, evropski nivo. Z leti delovanja kluba je to preraslo v neko življenjsko delo, ki sem ga opravljal do leta 2018, po skoraj štirietnem premoru sem se odzval na prošnjo vodstva in članov kluba, da s skupnimi močmi spet vrnemo klub na višji nivo," sklene Štefan Kozic.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci

Iščete športni klub za svojega otroka? Kontaktirajte jih:
041 726 219, Borut Ošlak
 rkslovenjgradec2011@gmail.com
 https://rk-slovenjgradec2011.si/

NLB Šport mladim: Ker smo tu doma, podpiramo lokalne športne klube
Verjamemo, da dom ni le točka na zemljevidu. Dom je tam, kjer so ljudje, ki nam pomenijo največ. Naš dom je tu, z vami in med vami. Zato kot največja bančna skupina s sedežem v Jugovzhodni Evropi skrbimo za boljšo kakovost življenja v regiji in želimo prispevati k razvoju širšega družbenega okolja. V okviru projekta NLB Šport mladim podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki s športnim izobraževanjem mladih na lokalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju ter so pomemben steber družbenega razvoja. S povezovanjem različnih lokalnih skupnosti in vzgojo mladih namreč lahko dosegamo več. 
Več o projektu NLB Šport mladim