25. 12. 2020, 08:45 | Vir: STA

10 steklenic piva s podobo Lionela Messija za slovenskega vratarja Jana Oblaka

profimedia

Slovenski vratar Jan Oblak je prejel deset edinstvenih steklenic piva s podobo Argentinca Lionela Messija, ki jih je vratarjem po svetu poslal pokrovitelj zvezdnika Barcelone po postavljenem rekordu doseženih zadetkov za en klub.

Pivovarna je personalizirala vsako od 644 steklenic piva z napisom številke zadetka, poslala pa jih je vratarjem, proti katerim je Argentinec dosegel gol. Med njimi je tudi Jan Oblak, ki je na Instagramu v posebnem pogovoru razkril podobo steklenic.

Ob tem je dejal, da je Messi zanj eden najboljših nogometašev v zgodovini in da je kljub prejetim zadetkom vesel, da se lahko zoperstavi Argentincu kot vratar enega od rivalov.

Na Twitterju pa je Messiju v četrtek zapisal: "Čestitke za izjemen dosežek 644 golov za en klub, Leo. Ni mi všeč, ko prejmem zadetek, ampak izziv, kako te ustaviti, tudi od nas vratarjev zahteva tisto najboljše. Hvala."

Oblak je sicer eden od 160 vratarjev, ki so prejeli posebne steklenice. Med njimi so tudi Manuel Neuer, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Edwin van der Sar, Thibaut Courtois, Keylor Navas, Alisson Becker, David De Gea in številni drugi zvezdniški čuvaji mreže.

Največ, 21 steklenic, je prejel Diego Alves (Almeria, Valencia).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.