Uredništvo | 14. 2. 2020, 11:31

Hop na grad 2020: 4. tek za otroke na Pediatrični kliniki

Jaka Zorman
Hop na grad 2020: 4. tek za otroke na Pediatrični kliniki (foto: Jaka Zorman)

Aprila bo znova dobrodelen tekaški dogodek, s katerim lahko pomagate otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Hop na Grad je dobrodelen tekaški dogodek. Ves denar, ki se zbere s štartninami in dobrodelnimi prispevki, se z nakupom aparata podari Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Tek organizirajo tekaški zanesenjaki, ki so zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, s pomočjo športnikov in donatorjev. Tek podpirajo Univerzitetni klinični center Ljubljana, Pediatrična klinika in Ustnova za Pediatrično kliniko, številni prostovoljci in nenazadnje vsak posamezni tekač in navijač. Leta 2019 je teklo kar 1200 tekačev vseh starosti iz cele Slovenije.

Pridruži se še ti! PRIJAVI SE na 4. Hop na Grad, ki bo 19. aprila 2020!

Ko smo se v začetku leta 2017 lotili organizacije 1. Hop na grad, smo polni entuziazma in v adrenalinskem navalu prepričljivo trdili, da gre za 1. 'tradicionalni' tek in le na tihem upali, da nam uspe.

Tri leta kasneje se še vedno z enako zagnanostjo ukvarjamo z organizacijo že 4. teka Hop na grad, ki mu ponosno rečemo tradicionalni.

Že četrto leto zapored torej združujemo malo in veliko, hitro in nekoliko manj hitro v doseganju skupnih ciljev: druženja, gibanja in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Tokrat bomo tekli za nakup monitorja za kožno merjenje količine ogljikovega dioksida in zasičenosti krvi s kisikom, ki ga potrebujejo na pulmološkem oddelku Pediatrične klinike.

Letos lahko prispevate tudi preko mobilnih telefonov, tako da na številko 1919 pošljete ključno besedo GRAD1 ali GRAD5, s čimer boste donirali 1 oz. 5 EUR.

Najbolj pa bomo veseli vaše prisotnosti 19. aprila zjutraj pred Pediatrično kliniko, da se skupaj podružimo,” sporočajo organizatorji: dr. Nina Battelino, dr. med., doc. dr. Damjan Osredkar, dr. med., Založba Rokus Klett in Športno društvo Povodni mož.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.