29. 1. 2017, 12:59 | Vir: STA

5 zmag Ilke Štuhec to sezono! Zlata tudi na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo!

Nebojša Tejić/STA

Ilka Štuhec je zmagala na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d'Ampezzo.

To je še peta zmaga trenutno najuspešnejše slovenske alpske smučarke v sezoni in tudi v karieri, kajti pred letošnjo sezono 26-letna Mariborčanka še ni stala na odru za zmagovalke. Vsega skupaj je v tej sezoni osvojila še šesto uvrstitev na stopničke.

Mariborčanka je odlično nastopila že na sobotnem smuku, ko je bila tretja. V soboto sta se pred njo uvrstili le Italijanka Sofia Goggia in nova smukaška kraljica Cortine Švicarka Lara Gut. A tokrat je Štuhčeva na najboljši možni način izkoristila štartno številko 1 ter postavila najhitrejši čas za prvo zmago v superveleslalomu. Štuhčeva je v tej sezoni vpisala že tri zmage na smukih, zmagala pa je tudi v alpski kombinaciji. Tako ima zmage že v treh disciplinah, kar je odlična popotnica pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu.

Gutova, ki je dobila prve tri superveleslalome v tej sezoni, je po odličnih časih v spodnjem delu proge zajela vratca ter odstopila. V cilj je prismučala, vendar v bolečinah. Štuhčevi se je najbolj približala Italijanka Sofia Goggia, ki je za najboljšo Slovenko zaostala 31 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojila Avstrijka Anna Veith (+0,70), bolj znana po dekliškem priimku Fenninger, ki je osvojila prve stopničke po daljši odsotnosti zaradi poškodbe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord