N.A. | 7. 5. 2020, 13:14

53-letni boksarski legendi za povratek v ring ponujajo milijon dolarjev

Profimedia

Mike Tyson je pred kratkim napovedal, da se želi v želji po zbiranju denarja v humanitarne namene vrniti v ring. Američan je že dobil prvo konkretno ponudbo za prvi dvoboj po povratku.

Mike Tyson je napovedal, da bo nastopil na nekaj ekshibicijskih obračunih, na katerih bi zbiral denar za pomoči potrebnim. Samo nekaj dni pozneje je od Briana Amatruda, boksarskega promotorja iz Melbourna, že dobil javno ponudbo za dvoboj v Avstraliji v vrednosti milijon dolarjev.

Amatruda je Tysonu ponudil tri različne nasprotnike, to so Barry Hall, Paul Gallen in Sonny Bill Williams. Gre za v Avstraliji znana imena, ki so v boks prišla iz drugih športov. Hall je nekdanji igralec avstralskega nogometa, medtem ko sta se Gallen in Williams proslavila v ragbiju.

"Borbo bi lahko organizirali v Melbourne Areni pred 10 tisoč gledalci, možnost je celo Princes Park, na katerem si je borbo Jeff Fenech proti Azumahu Nelsonu ogledalo 30 tisoč navijačev. Morda ima 53 let (Tyson, op. p.), a je še naprej veliko ime in prav vsi predlagani kandidati bi takoj sprejeli takšno priložnost," je Amatruda razkril za Daily Mail.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m a Bad Boy for Life. Watch #BadBoysforLife now on DVD Blueray @willsmith @martinlawrence #stillthebaddestmanontheplanet

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Po njegovih besedah je že naredil prve korake. "Najprej sem vzpostavil stik z Maxom Marksonom in od njega zahteval, da Tysonu ponudi milijon dolarjev. Max ga je enkrat že pripeljal v Avstralijo, in sicer leta 2012. Sta v dobrih odnosih, toda zdaj bi zaradi morebitnih težav z vizo morali počakati, da mine situacija s koronavirusom. Zato predvidevam, da bi bila borba težko izvedljiva pred kakšnim zgodnejšim terminom v naslednjem letu," je dodal Amatruda.

Več športnih novic najdete na Spotklub.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.