26. 8. 2020, 10:24 | Vir: STA

Aleksander Čeferin: Ideja o omejitvi plač igralcem je zanimiva

Nebojša Tejić/STA
Aleksander Čeferin: Ideja o omejitvi plač igralcem je zanimiva (foto: Nebojša Tejić/STA)

Po besedah predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina je do morebitne uvedbe zgornje meje plač v profesionalnem nogometu še zelo daleč. A kot je dejal Slovenec v pogovoru za nemški Sport Bild, obstaja nekaj zanimivih idej.

"Obstaja nekaj zanimivih idej, vendar potrebujemo več časa, da se pogovorimo in analiziramo njihovo izvedljivost, preden bomo posredovali nadaljnje podrobnosti," je v intervjuju za Sport Bild dejal prvi mož Uefe.

"Nima smisla ustvarjati oziroma zahtevati sistema, ki ga ni mogoče učinkovito nadzorovati, zato morajo biti najprej vse predlagane rešitve funkcionalne," je med drugim še dejal Čeferin.

Dve pravni mnenji nemškega zveznega parlamenta sta pred kratkim prišli do zaključka, da bi bila omejitev plač igralcem povsem možna. A Uefa je tista, ki bi morala določiti pogoje za omejitev milijonskih plač.

V boju za več finančne pravičnosti v evropskem nogometu je Čeferin dejal, da se mu zdi tudi ideja o tako imenovanem luksuznem davku za klube, ki se ne držijo finančnih pravil, "zanimiva". "To je treba načeloma preveriti," je dejal šef Uefe.

V pogovoru o morebitni reformi lige prvakov od leta 2024 naprej pa Slovenec poziva k preudarnosti. "Liga prvakov je najboljše klubsko tekmovanje na svetu, zato ne bi smeli verjeti, da je potrebna korenita prenova," je dejal Čeferin, še posebej glede predlaganih sprememb skupinskega dela tekmovanja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.