Nika Vajnhandl | 24. 3. 2022, 07:00

Začenja se! PROMETNI KAOS bo trajal do konca tega tedna - in tako se mu lahko izognete

Profimedia

Policisti v Planici pričakujejo več tisoč ljudi. Kako lahko najbolj enostavno pridete do tja?

V okviru svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, policisti v štirih dneh tekmovanj - od četrtka do nedelje - pričakujejo več 10.000 obiskovalcev. Največji obisk je običajno v soboto.

Poseben prometni režim

Med trajanjem prireditve bo močno povečan promet proti Kranjski Gori, po dogodku pa v obratni smeri. Na večini cest - vključno na kolesarski stezi - od Kranjske Gore do Planice bo veljal poseben prometni režim, ki ga bo urejal organizator.

Zato policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k upoštevanju njihovih navodil in ukrepov. Promet avtodomov, počitniških prikolic in taksijev v Planici ne bo dovoljen.

Organizator je predvidel BREZPLAČNE avtobusne prevoze iz Kranjske Gore in okolice

Zato policisti svetujejo, da se obiskovalci v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili. Tudi sicer bodo imeli prednost prihoda in odhoda avtobusi.

Na dogodku pričakujte večje število policistov

V času prireditve se najpogosteje zvrstijo manjše prometne nesreče, posamezne kršitve prometnih pravil - predvsem prehitevanja, neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola ter prijave pogrešanih oseb in izgubljenih predmetov.

V izvajanje nalog bo vključenih večje število policistov, ki bodo opravljali naloge policije tako na področju odkrivanja in preprečevanja kriminalitete, kot v segmentu splošne varnosti, javnega reda in prometa. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord