2. 6. 2021, 10:50 | Vir: STA

Ana Gros najboljša strelka v letošnji ligi prvakinj

Nebojša Tejić/STA

Kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance Ana Gros je bila najboljša strelka lige prvakinj v sezoni 2020/21. Grosova je v minuli sezoni v majici Bresta vpisala skupno 135 golov. Anita Görbicz je bila zadnja igralka pred Grosovo z več kot 130 zadetki v eni sezoni. Madžarka je sezono 2011/12 končala s 133 goli.

"Za mano in mojo ekipo iz Bretanje Bresta je izjemna sezona. Zelo sem vesela, da sem bila s 135 goli razglašena tudi za najboljšo strelko v letošnji ligi prvakinj," je povedala 30-letna Grosova, ena najboljših rokometašic na svetu in obenem tudi kapetanka slovenske reprezentance.

V letošnji sezoni je bila proglašena za najboljšo igralko francoskega rokometnega prvenstva, s klubom iz bretonskega Bresta so osvojile tako francoski pokal kot tudi prvi naslov prvakinj francoskega državnega prvenstva.

S soigralkami so nastopile tudi na zaključnem turnirju četverice najboljših ekip v Evropi. Na prvi tekmi so po streljanju sedemmetrovk premagale madžarski Györ in se uvrstile v finale, v katerem jih je čakala ekipa Kristiansanda. Morale so priznati premoč Norvežankam, vseeno pa so osvojile končno drugo mesto, kar je velik uspeh za francosko ekipo.

"Letos smo z ekipo res dosegli veliko, čeprav sem si zelo želela osvojiti tudi naslov lige prvakinj, kar je in ostaja še vedno moj največji cilj v karieri. Zato z optimizmom zrem v prihodnost in bom še naprej trdo trenirala, da bi mi enkrat to tudi uspelo," je sporočila Ana Gros, ki se v naslednji sezoni seli k moskovskemu CSKA.

Grosova zadnjih nekaj let velja za eno najboljših desnih zunanjih igralk v Evropi. Obenem je večkratna državna prvakinja s klubi iz Slovenije, Madžarske, Francije in Nemčije. Leta 2018 je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v ligi prvakinj, kar šest let zaporedoma je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v francoskem prvenstvu. Bila je tudi najboljša strelka v francoskem prvenstvu v kar štirih sezonah. Že 14 let je članica ženske slovenske reprezentance.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ