12. 5. 2022, 12:23 | Vir: STA

Anamarija Lampič obupala? Bo šla 'oborožena' novim izzivom naproti?

Profimedia

Najboljša slovenska smučarska tekačica je namignila, da lahko njeno udeležbo pričakujemo v športu, v katerem je sicer ne bi pričakovali. 

Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjega obdobja Anamarija Lampič v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o njenem morebitnem prestopu v biatlon. Dejala je le, da bo več o svoji tekmovalni prihodnosti povedala v naslednjih dnevih na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije (SZS).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija Lampič (@anamarija.lampic)

V medijih se pojavljajo namigovanja, da bi lahko najboljša slovenska smučarska tekačica v naslednji sezoni nastopila v biatlonu, čeprav bo prihodnje leto v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

Prestop utemeljujejo tudi z njeno skrivnostno in dvoumno izjavo ob koncu minule sezone, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večje podpore zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija Lampič (@anamarija.lampic)

Nejc Bodar, ki je bil v zadnjem štiriletnem olimpijskem obdobju glavni slovenski trener v smučarskem teku, je kot običajno po koncu sezone dobil odpoved. "Sedaj se s SZS pogovarjamo o novi pogodbi in moji vlogi v prihodnje. Sam nimam informacij glede Lampičeve. So sicer govorice, ampak nič še ni uradnega," je povedal Brodar.

Šestindvajsetletna Lampičeva je bila na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sv ožjem krogu favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. 

Lampičeva je v letu 2020 postala najboljša slovenska športnica leta, bila je tretja v seštevku sprintov svetovnega pokala, v seštevku sprintov je bila najboljša tudi na prestižni novoletni turneji Tour de ski. Naslednje leto je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord