E. Č. | 26. 3. 2024, 08:54

Andrea Massi se vrača v slovensko smučanje! Poglejte, kaj bo v prihodnje počel arhitekt največjih uspehov

Profimedia

Legendarni Italijan si bo spet visoko zavihal rokave in se aktivno vključil v reševanje tegob slovenskega alpskega smučarja.

Slovensko alpsko smučanje je v hudih škripcih. "Zvoniti bi morali vsi alarmi. V Sloveniji ga praktično ni več!" se je v pogovoru za Metropolitan slikovito izrazil legendarni smučarski delavec Tone Vogrinec. V našem danes objavljenem prispevku je nekaj misli o tegobah smučanja v deželici na sončni strani Alp ponudil tudi legendarni Andrea Massi; obsežen intervju z njim si boste lahko na Metropolitanu prebrali jutri. Že zdaj pa je jasno, da se bo Andrea Massi, ki je bil pred leti arhitekt velikih uspehov edinstvene Tine Maze, dejansko aktivno vključil v reševanje slovenskega smučarskega rebusa.

Kot poroča Sportklub, se bo Andrea Massi priključil taboru Andreje Slokar. "Z Andrejinim očetom sva imela zelo korekten pogovor. Moj položaj se je sicer spremenil. Imam odgovornost do delodajalca v italijanskem šolskem sistemu, univerzitetne obveznosti in družino, zato v tem trenutku ne morem biti trener za 24 ur na dan in sedem dni v tednu," je za Sportklub uvodoma povedal 56-letni v Gorici rojeni športni delavec, ki bo "pripravil organizacijski načrt, prevzel vajeti v obdobju kondicijskih priprav in se občasno udeleževal tudi treningov na snegu".

Andrea Massi: "Čutim izziv. A tudi odgovornost"

Andrea Massi, ki je bil vedno poznan kot človek brez dlake na jeziku, je nadaljeval: "Moj koncept ima znanstveno podlago, trdim pa, da ga je treba prilagoditi konkretni osebi. Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal. Že pred časom sem si Andrejo ogledal na smučarskem treningu. Spoznal sem tudi njeno ekipo na čelu z glavnim trenerjem Boštjanom Božičem. Izmenjala sva kar nekaj pogledov. Verjamem pa, da bova še pogosto sedela za skupno mizo, načrtovala, prilagajala … Veliko bo namreč odvisno od Andrejinih reakcij na snegu. Vedno sem namreč trdil, da gresta kondicijski in smučarski trening z roko v roki. Čutim izziv. A čutim tudi odgovornost. Kot sem jo pred leti čutil pri Tini."

Profimedia

Italijan dopušča možnost, da bo Slokarjevi z nasveti pomagala tudi Tina Maze, glede svoje nove funkcije pa je pripomnil: "Spoznal sem družino, spoznal sem položaj. Ta za Andrejo ni preprost. Sezona je bila rezultatsko slaba. V glavi je še spomin na poškodbo. A dnevi tečejo. Treba se je odzvati. Dobra stvar je, da imamo vsi skupaj na voljo celotno poletje. To je zajetno obdobje. Jasno je, da vse skupaj čaka veliko dela. Stroj je treba ogreti in ga preizkusiti. Stroj pa je vse, predvsem pa mora biti stroj Andreja."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol