4. 4. 2024, 07:04 | Vir: STA

Po nizu porazov se je Kopitarjevim kraljem le posrečilo

Profimedia

Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL prekinili niz treh zaporednih porazov in premagali Seattle Kraken s 5:2. Posledično imajo slovenski as Anže Kopitar in soigralci na zahodu pet točk naskoka pred tekmeci v lovu na končnico.

Kralji so po treh zaporednih porazih na gostovanjih tokrat v svoji dvorani zanesljivo ugnali Seattle in imajo na lestvici zahodne konference 89 točk.

To jih trenutno uvršča na osmo mesto oz. na drugo od dveh mest, ki prek "wild-carda" še vodita v končnico. Pred devetouvrščenimi St. Louis Blues imajo pet točk naskoka.

Junak večera v Crypto.com areni je bil Trevor Moore, ki je dosegel tri gole. Pri vseh mu je podal Pierre-Luc Dubois. Gol in podajo je dodal še Kevin Fiala, Viktor Arvidsson pa je zbral dve podaji.

Kopitar je med napadalci na ledu preživel največ časa, 23:32 minute, a se v tem času ni vpisal med strelce ali podajalce. Proti vratom tekmecev je sprožil dva strela in dobil 53 odstotkov sodniških metov. Več časa je na tekmi na ledu preživel le branilec kraljev Drew Doughty (24:53).

Moštvo Los Angelesa že naslednjo noč čaka nov obračun, ko se bodo v San Joseju pomerili s tamkajšnjimi morskimi psi. Ti na zahodu zasedajo zadnje mesto in so najslabša ekipa lige z 42 osvojenimi točkami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol