STA/Uredništvo | 2. 4. 2024, 08:51

Kralji Anžeta Kopitarja kljub dobri igri najboljšega slovenskega hokejista izgubili že tretjič v nizu

Profimedia

Slovenski kapetan ameriškega kluba je v drugi tretjini tekme poskrbel za prevzem vodstva, kar pa vendarle ni bilo dovolj za zmago.

Hokejisti Winnipeg Jets so v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 4:3 premagali Los Angeles Kings. Slednje je v vodstvo s 3:2 povedel njihov kapetan Anže Kopitar, ko je plošček poslal v mrežo v 14. minuti druge tretjine po podaji Adriana Kempeja.

Profimedia

Jetsi končali niz šestih porazov

Kralji so kljub temu izgubili tretjič v nizu, Winipeg pa je končal niz šestih porazov. Cole Perfetti je dosegel dva gola in podajo, tudi odločilni zadetek za zmago v 14. minuti tekme. Kyle Connor je prispeval tri podaje, Josh Morrissey pa gol in podajo. Poleg Kopitarja sta bila za goste uspešna še Viktor Arvidsson in Kevin Fiala.

Slovo od dolgoletnega sodnika

Kopitar in ekipa 'kraljev' so se na srečanju poslovili od dolgoletnega sodnika v ligi NHL Ryana Gallowaya, ki je po 22 letih sodniškega dela v ameriški hokejski sodil svojo zadnjo tekmo pred upokojitvijo. Na tekmi, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je videti slovenskega hokejista, ki je Gallowaya po tekmi objel in mu podaril dres svoje ekipe in hokejsko palico.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol