21. 2. 2024, 07:55 | Vir: STA

Nova visoka zmaga kraljev Anžeta Kopitarja: gostom je uspelo doseči le en gol

Profimedia

Ekipa najboljšega slovenskega hokejista je po sedmih odigranih tekmah slavila kar šestkrat.

Los Angeles Kings slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so slavili še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. V dvoboju s Columbus Blue Jackets so bili boljši s kar 5:1. Slovenski as pri tem ni dosegel točke.

Profimedia

Za domačine je dva gola prispeval Pierre-Luc Dubois, po enega in podajo pa Quiton Byfield in Drew Doughty.

Povedli že v prvem delu srečanja

Ekipa iz mesta angelov je povedla ob koncu prve tretjine, ko je v 19. minuti zadel Byfield. V drugem delu je z golom Duboisa z igralcem več v 22. minuti nato hitro povečala vodstvo na 2:0, a je Columbus zmanjšal prednost le tri minute kasneje. Edini gol za goste je dosegel Adam Boqvist.

Dubois je nato v 32. minuti znova povečal prednost gostov na dva zadetka. V domačih vratih pa je uspešno delo opravljal Cam Talbot, ki je zbral 33 obramb.

V zadnji tretjini je domače moštvo potrdilo zmago z zadetkoma Kevina Fiale v 56. minuti in Doughtyja 23 sekund pred koncem tekme.

Profimedia

Naslednja tekma v noči na petek

Kopitarjeva ekipa, ki zaseda sedmo mesto v zahodni konferenci, bo naslednjič igrala v noči s četrtka na petek po srednjeevropskem času, ko bo gostila Nashville.

V pretekli noči sta zmagali vodilni moštvi v vzhodni konferenci. Prva ekipa vzhoda Florida Panthers je s 3:2 po podaljšku odpravila Ottawa Senators, drugouvrščeni New York Rangers pa so bili s 3:1 boljši od Dallas Stars.

Medtem pa je poraz doživela najboljša ekipa lige in zahoda Vancouver Canucks, ki je z 1:3 izgubila na gostovanju pri tretji ekipi zahoda Colorado Avalanche.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol