8. 5. 2021, 12:17 | Vir: STA

Anžetu Kopitarju ob tisoči doseženi točki v klubu podarili zlato hokejsko palico

profimedia
Anžetu Kopitarju ob tisoči doseženi točki v klubu podarili zlato hokejsko palico (foto: profimedia)

Hokejska ekipa Los Angeles Kings, za katero onkraj luže igra slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar, se je pred današnjo tekmo poklonila Hrušičanu. Kopitar je pred dnevi v Glendalu dosegel mejnik 1000 točk v ligi NHL, kar je doslej uspelo le 91 igralcem v zgodovini lige, kralji pa so mu v Staples Centru pripravili krajšo ceremonijo.

Vodstvo LA Kings se je pred tekmo proti Colorado Avalanche; poraz z 2:3 je kraljem dokončno zaprl vrata v končnico NHL, s krajšo slovesnostjo poklonilo izjemnemu dosežku Kopitarja, ki vso kariero v ZDA nosi dres kraljev.

"Mogoče je res trajalo malo dlje, kot sem pričakoval. A konec koncev sem dočakal to tisočo točko. Bilo je res na prazen gol, a je bilo vsaj toliko težje, ker sem moral dobiti 'buli' v naši tretjini. Lepo se je izšlo in vesel sem, da se je," je pred dnevi o doseženem mejniku dejal Kopitar, ki so se mu danes zahvalili tako soigralci, klubski delavci kot navijači.

Pred Kopitarjem so ta mejnik v dresu kraljev dosegli le Marcel Dionne, Luc Robitaille in Dave Taylor.

Po videopredstavitvi v Staples Centru, v kateri so se spomnili tudi njegovih začetkov v dresu kraljev ter največjih uspehov - z njimi je dvakrat (2011/12, 2013/14) osvojil tudi Stanleyjev pokal -, vključili pa so tudi čestitko slovenskega predsednika Boruta Pahorja, so mu v spomin slovesno podelili tradicionalno zlato hokejsko palico za 1000 doseženih točk. Domov pa bo lahko odnesel tudi majico s tekme proti Arizona Coyotes, na kateri je dosegel jubilejno, tisočo točko.

"Sem iz Slovenije, ki ni pretirano velika hokejska dežela. Že to, da bi ti lahko uspelo v ligi NHL, je neverjetno. Za mano je izjemna pot. Ne glede na to, koliko tekem odigraš v ligi, si vedno želiš zmagati. In to nas žene naprej," je na slovesnosti dejal Kopitar, ob katerem so bili tudi žena Ines Kopitar z otrokoma Nežo in Jakobom ter brat Gašper Kopitar z ženo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.