5. 1. 2022, 23:04 | Vir: STA

Avstralski mejni organi Đokoviću prepovedali vstop v državo

profimedia

Avstralski mejna policija je dokončno zavrnili vstop prvega teniškega igralca Novaka Đokovića v državo. Srb bo po preklicu njegove vize še v četrtek moral zapustiti državo, a naj bi še pred odhodom na sodišču izpodbijal odločitev, poroča več avstralskih medijev, ki jih povzema tudi britanski BBC.

Po več urah zadrževanja na mednarodnem letališču v Melbournu so mejni policisti Đokoviću sporočilu, da so mu preklicali vizo in zavrnili vstop v državo, poroča avstralski časnik The Age. Odločitev so sprejeli po javno izraženih dvomih političnih predstavnikov glede razlogov za posebno zdravstveno izjemo, ki bi mu v državo omogočila vstopiti ne da bi bil cepljen proti novem koronavirusu.

Ob prihodu v Melbourne Đoković sprva ni takoj uspel prestopiti meje, ker naj ne bi imel pravilno izpolnjenega obrazca za vizo. Kasneje so mejni organi začeli preverjanje razlogov za njegovo zdravstveno izjemo.

Kot še poroča The Age, ni še jasno, ali bo Đoković dejansko moral zapustiti Avstralijo v četrtek ali bo lahko ostal v državi še za čas, ko njegovi odvetniki izpodbijajo odločitev mejnih organov na sodišču.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ