6. 5. 2017, 09:50 | Vir: STA

Benetke napovedale boj proti restavracijam s hitro prehrano!

profimedia

Beneški mestni svet je napovedal boj proti restavracijam s hitro prehrano, kot so kebabi in pice. Župan Luigi Brugnaro želi omejiti delovanje tovrstnih restavracij, ki jih večinoma vodijo azijski migranti in med drugim nedovoljeno prodajajo alkohol.

Mestne oblasti so sprejele odlok, s katerim so prepovedale oziroma omejile odpiranje novih restavracij s hitro prehrano. Prepovedane so na primer nove restavracije, ki prodajajo kebab, medtem ko je število tistih, ki prodajajo pice na kos, omejeno.

Število restavracij s hitro prehrano se je v Benetkah v zadnjih letih v mestu močno povečalo. Migranti v restavracijah med drugim prodajajo alkohol po koncu odpiralnega časa, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Benetke niso edino italijansko mesto, ki skuša omejiti omenjene restavracije.

Toskansko mesto Lucca je prepovedala odpiranje etno restavracij v srednjeveškem centru, s čimer želijo ohraniti "gastronomsko tradicijo in arhitekturo". Prav tako v Lucci ne smejo odpirati restavracij s hitro prehrano in trgovin s spolnimi pripomočki.

Firence so prav tako uvedle prepoved odpiranja restavracij, kjer strežejo kebabe in hitro prehrano, pa tudi lokale za prodajo poceni spominkov, minimarkete in internetne kotičke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord