14. 4. 2022, 15:42 | Vir: STA

Nova prelomnica: Slovenija bo gostila svetovno prvenstvo v odbojki!

Bobo

Rusija je izgubila organizacijo enega največjih svetovnih prvenstev na svetu. Ta čast je pripadla tudi Sloveniji. Kakšne so napovedi o organizaciji? 

Poljska in slovenska vlada sta prek Twitterja sočasno potrdili, da bo odbojkarsko svetovno prvenstvo letos, potem ko so Rusiji pri mednarodni zvezi FIVB zaradi agresije nad Ukrajino odvzeli organizacijo tekmovanja konec poletja, potekalo na Poljskem in v Sloveniji.

Pri FIVB za zdaj novice še niso potrdili, poljski minister za šport Kamil Bortniczuk pa je sporočil, da bo Poljska glavni organizator prvenstva.

"Poljska in Slovenija bosta gostili letošnje svetovno prvenstvo v odbojki za moške! Takšne informacije so na novinarski konferenci posredovali premier Mateusz Morawiecki, predsednik slovenske vlade Janez Janša, minister za šport Kamil Bortniczuk in predsednik poljske odbojkarske zveze Sebastian Swiderski!" so prek Twitterja sporočili na poljskem ministrstvu za šport. 

"Na Poljskem bosta dve tekmi osmine finala, dve četrtfinalni tekmi, oba polfinala, tekma za tretje mesto in finale," je na Twitterju zapisal Bortniczuk.

Koliko skupin bo gostila Slovenija in kakšen je natančen termin, za zdaj še ni znano. Kot so za STA potrdili pri Odbojkarski zvezi Slovenije, bodo pri FIVB uradno novico sporočili, ko bo več podrobnosti lahko predstavila tudi slovenska zveza.

Prvenstvo bi se moralo odviti med 26. avgustom in 11. septembrom, v skoraj identičnem časovnem okviru pa se bo odvilo tudi tekmovanje na Poljskem in v Sloveniji. Na SP 2022 sodeluje 24 reprezentanc, pri tem pa mora FIVB še določiti menjavo za izključeno Rusijo. 

Oglejte si, kako je pred odbojkarsko tekmo Slovenije in Rusije odmevala naša himna na zadnjem Evropskem prvenstvu v Stožicah. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord