E. Č. | 10. 5. 2024, 12:40

Umrl slavni športnik: bil je eden najboljših, oboževali so ga milijoni

Profimedia

Najprej se je dokazal na ulici, nato je postal eden najboljših.

Avstralska košarkarska skupnost žaluje ob smrti Coreyja Williamsa, legendarnega igralca in pozneje priljubljenega TV-komentatorja, ki je ogromno prispeval k temu, da se je avstralska košarkarska liga NBL uveljavila kot ena močnejših na svetu. Corey Williams, nekdanji najboljši igralec lige NBL, je preminil pri 46 letih po boju s četrtim stadijem raka na debelem črevesu. 

Svoje zdravstvene težave je razkril lani in se vrnil v rodne Združene države Amerike, kjer je prejemal kemoterapijo v New Yorku. Kljub težkemu stanju se je vrnil v Avstralijo in se v Melbournu zdravil, kar mu je omogočilo tudi, da je novembra še zadnjič sedel ob igrišču in užival v tekmi lige NBL. "Vesel sem, da sem se odločil vrniti v Melbourne, kjer sem lahko mirno okrepil svoje zdravje. To je zame pol bitke," je tedaj dejal Corey Williams.

Williams je zaslovel med igranjem ulične košarke v New Yorku, kjer se ga je zaradi odličnih predstav prijel vzdevek "samomor", bil pozneje najkoristnejši igralec (MVP) avstralske košarke, hkrati pa si je kratek čas kruh služil tudi streljal od Slovenije. Leta 2008 je v Zagrebu podpisal za Cibono, skupno pa zamenjal kar 25 klubov. Po koncu kariere je navduševal kot komentator in je s svojo strastjo in navdušujočimi izjavami pomagal ligi pridobiti večjo prepoznavnost v športnem svetu.

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec