Uredništvo | 25. 3. 2024, 19:05

Cristiano Ronaldo prispel v Slovenijo! Na letališču ga je pričakala skupina oboževalcev

Posnetek zaslona/Instagram profil Diogo Dalot

Prispel je na naša tla! Svetovna nogometna zvezda, ki ima 622 milijonov sledilcev na Instagramu, 749 doseženih golov na 1005 odigranih klubskih tekmah in nešteto osvojenih lovorik, je pristala v Ljubljani.

Nastopil je trenutek, ki so ga mnogi čakali: Cristiano Ronaldo bo zaigral v Sloveniji. Slovenska nogometna reprezentanca se bo v prijateljskem obračunu pomerila s Portugalsko, s katero je bil Cristiano Ronaldo leta 2016 evropski prvak, v njenem dresu pa je na 205 odigranih tekmah dosegel kar 128 zadetkov.

Na Brniku se je zbrala gruča oboževalcev, ki je upala, da bo lahko v živo videla svojega idola. Portugalska reprezentanca je v Slovenijo pripotovala z zasebnim letalom in danes pozno popoldne prispela na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Nogometaš Diogo Dalot je med letom na svojem Instagram profilu delil fotografijo, kjer na poti do Slovenije ob njem sedi zvezdnik Cristiano Ronaldo

Posnetek zaslona/Instagram profil Diogo Dalot

Slovenija in Portugalska se bosta, kot smo že poročali, pomerili 26. marca na stadionu v Stožicah. Portugalska bi morala v slovenski prestolnici gostovati že leta 2020, ko je NZS slavila 100. obletnico delovanja. Toda tedaj je bila zaradi izbruha koronavirusa tekma odpovedana in preložena za nedoločen čas. Zdaj sta obe strani vendarle našli skupen jezik, obema reprezentancama pa bo tekma služila tudi kot priprava na poletno Euro 2024.

"Pred novim nastopom slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu se bosta Slovenija in Portugalska prvič pomerili na medsebojni tekmi. Portugalska je namreč ena izmed redkih reprezentanc, s katero se Slovenija doslej še ni srečala, v vrstah trenutno sedme reprezentance po Fifini lestvici, pa igrajo največji zvezdniki svetovnega nogometa, na čelu z rekorderjem po številu nastopov (205) in zadetkov (128), kapetanom Cristianom Ronaldom, zvezdnikoma Manchester Cityja Bernardom Silvo in Rubenom Diasom, igralcem Manchester Uniteda Brunom Fernandesom, napadalcem PSG-ja Goncalom Ramosom in mnogimi drugi. Zasedba, ki jo s klopi vodi Roberto Martinez, bo marca najprej v Guimaraesu gostila Švedsko, marčevski pripravljalni ciklus pa bodo Portugalci zaključili v Ljubljani," je prihajajočega tekmeca opisala NZS.

Vse programe Sportklub lahko spremljate pri Telemachu s paketi EON in VEČ, kjerkoli in kadarkoli. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol