T.L. | 11. 5. 2020, 15:53

Danci prek platforme Zoom na nogometne tekme

Twitter
Danci prek platforme Zoom na nogometne tekme (foto: Twitter)

Tribune bodo na športnih dogodkih še nekaj časa samevale, toda šport se z rahljanjem ukrepov počasi in zanesljivo vrača na male zaslone. Inovativni Danci so poskrbeli, da boste kljub temu tudi v domačem naslanjaču lahko začutili utrip s stadiona.

Nogomet po koronavirusu bo vsaj v prvi fazi potekal nekoliko drugače od ustaljenih navad. Prepovedano bo rokovanje, proslavljanje zadetkov, tribune pa bodo samevale. A številni klubi iščejo načine, kako bi navijačem vseeno omogočili čim bolj pristno spremljanje tekem. Med najbolj inovativnimi so zagotovo pri danskem Aarhusu, ki bo imel na svojem Ceres Parku virtualno tribuno.

Navijači si bodo lahko rezervirali brezplačno vstopnico, da bodo tekmo spremljali prek platforme Zoom, in to iz enega od 22 sektorjev na stadionu. Navijače oziroma gledalce bodo lahko videli tudi nogometaši, saj bodo na tribunah postavili velike videozidove, na katerih bodo v realnem času prikazovali navijače, kako gledajo in navijajo.

Akcija kluba je pri navijačih naletela na veliko odobravanje, saj si jih je svoje mesto že zagotovilo več kot tri tisoč.

Kaj o projektu pravi direktor Aarhusa, Jacob Nielsen, si preberite na tej povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.