2. 12. 2021, 11:49 | Vir: STA

Dimec že našel novega delodajalca

Tamino Petelinšek/STA
Dimec že našel novega delodajalca (foto: Tamino Petelinšek/STA)

Slovenski reprezentant Žiga Dimec se je le dan po uradnem odhodu iz ljubljanske Cedevite Olimpije preselil na Poljsko, kjer je okrepil zasedbo Anwila.

Moštvo iz Wloclaweka je trikratni poljski prvak, v letošnji sezoni pa nastopa v poljskem državnem prvenstvu, v katerem trenutno zaseda drugo mesto z le točko zaostanka za vodilnim Stal Ostrowom.

Osemindvajsetletni in 211 centimetrov visoki Dimec bo prvič v karieri igral na Poljskem in njegovega prihoda so v Wloclaweku zelo veseli. "Žiga je izjemno močan košarkar, naša igra pod košema bo z njim še veliko boljša," je za spletno stran kluba povedal trener Przemyslaw Frasunkiewicz.

Ob prihodu na Poljsko je za spletno stran kluba svoje misli strnil tudi Dimec: "Zelo sem vesel, da bom oblekel dres Anwila. Ob menjavi okolja sem zelo motiviran in komaj čakam, da na Poljskem, kjer še nisem igral, začnem novo poglavje v moji karieri. Verjamem, da je Anwil zame odlična priložnost in upam, da se bom hitro ujel s soigralci ter pripomogel k uspehu ekipe in kluba."

Dimec je standardni član slovenske reprezentance. Z njo je leta 2017 postal evropski prvak ter na letošnjih olimpijskih igrah osvojil četrto mesto. V dresu s slovenskim grbom je zbral 36 uradnih nastopov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.