T.L. | 24. 4. 2020, 11:20

Dirka po Švici tudi z našim Primožem Rogličem

Profimedia

V času epidemije koronavirusa se vsak šport poizkuša znajti po svoje. Če nogometaši lahko samo sanjajo o opravljanju svojega poklica, se kolesarji veliko lažje prilagodijo trenutnim kaotičnim razmeram. Te dni si lahko na Sportklubu ogledate virtualno Dirko po Švici s Primožem Rogličem.

Tudi Dirka po Švici je med 'žrtvami' epidemije koronavirusa. Organizatorji dirke po deželi odličnega sira in še boljše čokolade so letošnjo izvedbo v celoti odpovedali, zato pa bomo lahko uživali v virtualni Dirki po Švici.

Med 22. in 26. aprilom lahko na programih Sportkluba spremljate pet etap. Najkrajša bo dolga 26,6 kilometra, najdaljša pa 46 kilometrov. Na sporedu so tri gorske, ena hribovita in ena ravninska etapa. Sodeč po seznamu sodelujočih ekip nas čaka najbolj kakovostna virtualna dirka v zgodovini! Na startni listi najdemo kar 15 od skupno 19 ekip svetovne serije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feels good to be home🤗👶 #helmethair🤣🤦‍♀️ #family

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic) on

"Odlično, da imamo možnost dirkati v tem zahtevnem času ter imamo nekaj, na kar se lahko osredotočimo in preizkusimo svojo pripravljenost. Upam, da bodo navijači uživali," se nove kolesarske realnosti že veseli Alaphilippe, lanski francoski junak Dirke po Franciji.

Več o Primožu in dirki si preberite v članku Na SK: Začenja se dirka po Švici z Rogličem

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.