21. 12. 2020, 08:43 | Vir: STA

Đoković drugi tenisač, ki je prebil mejo 300 tednov na vrhu ATP

Shutterstock

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je postal šele drugi igralec, ki je prebil mejo 300 tednov na vrhu lestvice ATP, je v izjavi za javnost sporočilo profesionalno združenje teniških igralcev.

V moški konkurenci je to najprej uspelo Švicarju Rogerju Federerju, ki je bil skupaj na vrhu 310 tednov. Da bi 33-letni Beograjčan prehitel šest let starejšega tekmeca, bi moral na vrhu lestvice ATP ostati do 8. marca. Srb je v minuli sezoni osvojil OP Avstralije za svoj 17. naslov na turnirjih velike četverice, igral je še v finalu Rolanda Garrosa, zabeležil pa je 41 zmag in pet porazov ter osvojil štiri turnirje. Šestič v karieri je sezono sklenil še kot številka ena.

Federerju in Đokoviću na večni lestvici po tednih na vrhu sledijo Američan Pete Sampras (286), Čeh Ivan Lendl (270) in še en Američan Jimmy Connors (268). V absolutni konkurenci so tri ženske na vrhu lestvice WTA ostale dlje kot Federer. Rekord drži Nemka Steffi Graf (377), sledita pa ji Martina Navratilova (332), Čehinja z ameriškim potnim listom, in Američanka Serena Williams (319).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec