8. 1. 2024, 09:57 | Vir: STA

Teniški as Đoković ostaja na vrhu lestvice ATP

Profimedia

Med Slovenci ni preskokov, Blaž Rola je 447., Bor Artnak pa 529.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki ga je na pokalu United presenetil Avstralec Alex de Minaur, v novi sezoni ostaja na vrhu svetovne lestvice ATP. Pred žrebom za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, je drugi Španec Carlos Alcaraz, tretji pa Rus Danil Medvedjev. Med Slovenci ni preskokov, Blaž Rola je 447., Bor Artnak pa 529.

Četrti je Italijan Jannik Sinner, peti pa Rus Andrej Rubljov, ki je osvojil turnir v Hongkongu.

Mesti med najboljšo deseterico sta zamenjala Nemec Alexander Zverev, ki je po novem šesti, ter Grk Stefanos Cicipas, ki je nazadoval na sedmo mesto. V "top 10" so še Danec Holger Rune, Poljak Hubert Hurkacz ter prvič v karieri tudi de Minaur.

Štiriindvajsetletnemu Avstralcu, ki se je izkazal z dobrimi predstavami na pokalu United, je uspelo presenetiti tudi prvega igralca sveta, Đokovića, in mu prizadejati prvi poraz na avstralskih tleh od leta 2018. Poleg Đokovića je de Minaur na pokalu United porazil še dva igralca iz najboljše deseterice, Zvereva in Američana Taylorja Fritza, ki je na današnji lestvici nazadoval na 12. mesto.

Obenem je de Minaur postal prvi Avstralec med najboljšo deseterico po letu 2006 in Lleytonu Hewittu.

Od Slovencev najvišje na lestvici ostaja Rola, ki je 447., in Artnak na 529., to pa sta tudi edina Slovenca med najboljšimi 1000 igralci lestvice ATP.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol