3. 2. 2022, 14:04 | Vir: STA

Đoković napovedal, da bo predstavil "svojo različico" dogodkov v Avstraliji

Profimedia

Prvi teniški lopar sveta Novak Đoković je v Beogradu sporočil, da bo čez sedem oziroma deset dni objavil svojo različico dogodkov v Avstraliji, od koder so ga pred uvodnim teniškim turnirjem za grand slam v sezoni, odprtim prvenstvom Avstralije, izgnali, ker se ni cepil proti novemu koronavirusu.

"Medije prosim za potrpežljivost, saj bom v naslednjih sedmih do desetih dneh bolj podrobno objavil svojo različico vsega, kar se je dogajalo v Avstraliji," je dejal Đoković, ki se je danes v Beogradu srečal s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Đokovića so izgnali iz Avstralije nekaj ur pred začetkom OP Avstralije, potem ko je zvezno sodišče zavrnilo njegovo pritožbo na negativno odločitev ministra za priseljevanje, ki je dvakrat zavrnil njegov vizum za bivanje v Avstraliji, in mu s tem preprečilo, da bi se boril za svoj deseti naslov na turnirju v Melbournu in 21. šampionsko lovoriko na turnirjih za grand slam.

Ob odsotnosti Đokovića in poškodovanega Švicarja Rogerja Federja je turnir osvojil španski as Rafael Nadal, ki je postal tudi prvi teniški igralec z osvojenimi 21 turnirji za grand slam v konkurenci posameznikov. Federer in Đoković jih imata 20.

Današnje srečanje z Vučićem je Đokovićev prvi javni nastop, potem ko je po deportaciji prispel v Srbijo, nato pa nekaj dni preživel v Črni gori, kjer je obiskal tudi sloviti pravoslavni samostan Ostrog ter se srečal s črnogorskim metropolitom Joanikijem.

Srečanje z Vučićem je poželo veliko zanimanje medijev in javnosti, začetek njunega srečanja pa je v živo prenašala komercialna provladna TV Pink.

"Prejel sem vse državnike sveta, od ameriškega predsednika do Putina, vse iz Evrope, a česa takega še nisem videl, toliko zanimanja ... še nikoli se ni zgodilo in na različnih položajih sem bil 10 let. To pove, kakšen zvezdnik ste in kaj predstavljate za naše ljudi in to dokazuje, da je prišel nekdo veliko večji in pomembnejši od vseh nas, je dejal Vučić.

Zahvalil se je Đokoviću, da je "pokazal spoštovanje do svoje Srbije" in ker jo je "proslavil po svetu".

Ob vrnitvi s hvaležnostjo za gostoljubje je Đoković dejal, da ga med dogodkom v Avstraliji nihče ni bil dolžan podpirati, prav tako pa tudi Srbija in njene institucije ter številni dobronamerni ljudje iz regije in sveta, njegovi prijatelji in sodelavci.

"Vi kot predsednik Srbije in države Srbije niste imeli nobene obveznosti, da naredite to, kar ste storili, vendar sem hvaležen, da ste posredovali, se postavili v kompromitiran politični položaj in za to sem vam res izjemno hvaležen," je dejal Đoković.

Današnje srečanje srbskega predsednika in prvega igralca sveta Đokovića nekateri v srbski javnosti vidijo tudi kot Đokovićevo podporo Vučiću v prihajajoči volilni kampanji pred predsedniškimi in predčasnimi parlamentarnimi volitvami, napovedanimi za 3. april, še navaja Hina.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel