14. 9. 2020, 19:56 | Vir: STA

Đoković v šoku zaradi izključitve z US Opna

Xinhua/STA

Novak Đoković je pred začetkom teniškega mastersa ATP v Rimu prvič javno podoživel dramatično dogajanje na pravkar končanem turnirju za veliki slam v New Yorku. Prvi teniški lopar sveta je na novinarski konferenci v večnem mestu priznal, da je bil šokiran, ker so ga izključili v osmini finala odprtega prvenstva ZDA.

"Bil je šok, ko sem takole končal svoj nastop na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA. Kaj takega se mi še nikoli ni zgodilo, lahko pa bi se mi zgodilo tudi prej v moji karieri, lahko bi se zgodilo mnogim igralcem. V zadnjih nekaj dneh je bilo veliko najrazličnejših špekulacij, a sem jih sprejel in šel naprej," je pojasnil prvi igralec sveta Đoković na novinarski konferenci pred nastopom na turnirju serije ATP 1000 v Rimu.

Najuspešnejši srbski teniški igralec bo na odprtem prvenstvu Italije v prvem krogu prost. Prvi igralec sveta je turnir za grand slam v ZDA končal še pred četrtfinalom. Za njegovo zgodnje slovo ni bila kriva njegova igra ali forma. Sodniki so ga izločili, potem ko je nehote z žogico zadel linijsko sodnico.

"Opravičil sem se, pomirila me je, ko mi je rekla, da je v redu in da ni utrpela poškodb. Vseeno si tega ni zaslužila, opravičil sem se ji, žal mi je," je nadaljevala številka 1 na lestvici ATP.

"Bilo je slabo, da sem tako končal svojo pot v New Yorku, na igrišču sem se počutil zelo dobro. Bil sem pripravljen v vseh pogledih, vendar se je zgodilo nepričakovano. Ko zadeneš žogico na takšen način, obstaja velika verjetnost, da koga udarite. Zagotovo tega ne bom nikoli pozabil, ostalo mi bo v spominu," Đokovićeve besede navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Peščeni turnir na stadionu Foro Italico letos praznuje 90. obletnico. Najboljši teniški igralci se bodo na njem pomerili od 14. septembra do 21. septembra. Ponavadi je sicer na sporedu maja. "Nole" je v Rimu osvojil štiri naslove v letih 2008, 2011, 2014 in 2015. V lanskem finalu je bil od Đokovića boljši Španec Rafael Nadal.

V sezoni, ki je bila zaradi novega korovirusa postavljena na glavo, bo Rim pripravljalni turnir za grand slam na pesku Roland Garros, ki je na letošnjem koronskem koledarju zadnji grand slam sezone.

Pariz bo na sporedu od 21. septembra do 11. oktobra. Če ne bi bilo novega koronavirusa, bi bil pariški grand slam na sporedu v majsko-junijskem terminu.

"Dobro je imeti turnir, ki je teden dni, deset dni po tem, kar se je zgodilo. Prej ko nadaljujem tekmovanje, hitreje bom premagal ta spomin," je dejal Đoković na novinarski konferenci na prizorišču prvenstva Italije v večnem mestu.

"Pravila so jasna, sprejel sem, kar se je zgodilo. Moram iti naprej in nadaljevati," je poudaril Đoković.

"Nikoli ne bom pozabil. Vedno bo tam. Ampak moram ta spomin predelati, sprejeti lekcijo in postati modrejši, če je le mogoče, in bogatejši v smislu izkušenj," je še dodal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord