11. 11. 2019, 11:05 | Vir: STA

Dokumentarni film o Michaelu Schumacherju šele konec naslednjega leta

profimedia

Dokumentarni film o legendarnem nemškem dirkaču formule 1 Michaelu Schumacherju še ni nared, danes piše časnik Bild am Sonntag. Namesto načrtovanega 5. decembra naj bi dokumentarec na platna prišel precej pozneje, poroča Bild, ki kot najzgodnejši možni datum predvajanja filma omenja šele zadnje četrtletje prihodnjega leta.

"Režija in produkcija filma si zaradi zelo obsežnega gradiva želita vzeti več časa za dokončanje filma," je Bild citiral produkcijsko podjetje B14.

V filmu bodo prikazali tudi doslej nikoli videne posnetke iz Schumacherjevega družinskega arhiva. Njegova žena Corinna, oče Rolf ter njegova otroka Gina in Mick, tudi sam dirkač, naj bi prav tako v dokumentarcu spregovorili o sedemkratnem svetovnem prvaku kraljevskega avtomobilskega športa.

Schumacher je prvi naslov prvaka osvojil leta 1994, za najbolj uspešno obdobje pa velja tisto med letoma 2000 in 2004, ko je bil kar petkrat najboljši voznik F1.

Schumacher je leta 2012 končal kariero.

Leto za tem je na smučanju doživel tragično nesrečo, v kateri si je huje poškodoval glavo. Vse od takrat je v javnosti le malo znano o njem oziroma njegovem zdravstvenem stanju.

Nazadnje je francoski Le Parisien septembra poročal, da so Schumacherja še tretjič sprejeli v bolnišnico v Parizu, kjer naj bi mu na kliniki Georges Pompidou pomagali z eksperimentalno terapijo z matičnimi celicami.

Čeprav so ljubitelji dirkaškega športa upali, da bodo v dokumentarcu izvedeli kaj več o zdravstvenem stanju nemškega šampiona, pa o tem v filmu ne bodo govorili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.