18. 6. 2021, 08:28 | Vir: STA

Dončić bo imel novega trenerja, Rick Carlisle odhaja kot glavni trener moštva Dallas Mavericks

Profimedia

V moštvu Dallas Mavericks, za katerega igra Luka Dončić, se pred začetkom nove sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA obeta sprememba na čelu vodje strokovnega štaba. Rick Carlisle je v četrtek lastnika kluba Marka Cubana obvestil, da odhaja kot glavni trener moštva.

Carlisle je bil trener Dallasa 13 sezon, zmagal je več tekem kot kateri koli trener v zgodovini moštva, Mavericks pa je leta 2011 popeljal tudi do prvega in za zdaj edinega naslova prvakov lige NBA v zgodovini.

"Rick je odličen prijatelj," je Cuban dejal za Dallas Morning News, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Ne morem podcenjevati, koliko sem se od njega naučil in kaj je pomenil za to franšizo."

Ta konec tedna naj bi Carlisle, Donnie Nelson, dolgoletni generalni menedžer, ki je tudi odstopil, in kondicijski trener Casey Smith odpotovali v Slovenijo, da bi se družili s prvim zvezdnikom Dončićem.

Dončić je v Sloveniji, kjer se s slovensko reprezentanco pripravlja za nastop na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu. Od četrtkovega jutra pa so bili načrti Carlisleja v zraku.

Dallas je tako kot lani letošnjo končnico končal že v prvem krogu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ