26. 8. 2020, 07:13 | Vir: STA

Dončićevih 22 točk premalo za uspeh Dallasa proti Los Angelesu

Profimedia

Slovenski zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić je na sinočnji peti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA proti ekipi Los Angeles Clippers dosegel 22 točk, kar pa ni zadostovalo in Los Angeles je proti Dallasu slavil s 154 proti 111 ter povedel s tri proti dva v zmagah.

Los Angeles je dominiral celo tekmo, ki je bila zelo groba in sodnik je v tretji četrtini zaradi glasnih pritožb nad odločitvami pognal iz dvorane trenerja Dallasa Ricka Carlisla.

Ta se je med drugim pritoževal nad grobo igro proti Dončiću, ki je v četrti tekmi svojo ekipo rešil iz groba s 43 točkami in 17 skoki pri čemer je v zadnji sekundi dosegel odločilno trojko za zmago s 135 proti 133.

Košarkar Clippersov Marcus Morris je prav tako v tretji četrtini celo stopil na Dončićev poškodovan gleženj ter mu snel športno copato in nekateri komentatorji so mnenja, da je to storil nalašč.

21-letnemu Slovencu se je sinoči poškodba gležnja bolj poznala. Ob osmih skokih, štirih podajah, blokadi in petih izgubljenih žogah je Dončić v 31. minutah igre dosegel 22 točk, zgrešil pa je tudi pet prostih metov. Med igro sta ga nenehno krila dva igralca nasprotne ekipe.

Četrta in v primeru zmage Los Angelesa zadnja tekma med ekipama bo v četrtek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.