31. 3. 2024, 10:41 | Vir: STA

Slovenski odbojkar padel na testu za doping (klub že prekinil sodelovanje)

Profimedia

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana je prek družbenih omrežjih javnost obvestil, da so prekinili sodelovanje z igralcem, potem ko se je izkazalo, da je užival marihuano.

Odbojkar, gre za Danijela Konciljo, je o tem obvestil vodstvo slovenskih prvakov, ki se je nemudoma odzvalo in s Konciljo enostransko prekinilo pogodbo. V igralčevem testu so odkrili presnovek prepovedane snovi THC oziroma marihuane. Kot so zapisali, je bil razlog prekinitve pozitiven test igralca na doping na preverjanju po pokalni tekmi 6. marca v Mariboru.

"V odbojkarskem klubu ACH Volley Ljubljana do tovrstnih zadev postopamo z ničelno toleranco in se od zadeve distanciramo. Ekipa ACH Volley Ljubljana bo tako sezono končala z igralcem manj na položaju blokerja," so še zapisali.

Triintridesetletni Koncilja, ki je igral tudi za slovensko člansko reprezentanco, je bil član ljubljanske zasedbe od leta 2022.

Leta 2022 je s Cannesom postal prvak. Kot mladi odbojkar je kariero začel v žužemberškem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo. Kmalu za tem je zaigral za avstrijsko Zadrugo Dob, nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova. Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjemu klubu Nice Volley-Ball, štiri sezone pa je uspešno zastopal barve kluba AS Cannes.

Leta 2015 je z reprezentanco osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord