8. 3. 2024, 12:46 | Vir: STA

Bizarna kolesarska dirka: zaradi nenapovedanih dopinških kontrol na cilj prišla le slaba tretjina tekmovalcev

Profimedia

Na enem od tekmovanj v Španiji so bili priča neverjetno visokemu številu odstopov.

Nenapovedane dopinške kontrole so očitno povzročile številne strahove na amaterski kolesarski dirki v Španiji. Preizkušnjo v Villeni je namreč končalo le 52 od 182 prijavljenih kolesarjev, kar je povzročilo številne sume v javnosti in med samimi kolesarji.

Profimedia

Lani eden od kolesarjev pobegnil skozi grmovje

"Zaradi protidopinških kontrol smo videli številne okvare in odstope. To ni matematična formula, ampak realnost. Smešno, nekaj bo treba storiti," je dejal osmouvrščeni Alvaro Marza in dodal, da je bil njegov test negativen.

"Lani je eden od kolesarjev zapeljal s ceste in šel skozi grmovje, da bi se izognil vstopu v cilj in preprečil, da bi ga protidopinški agenti preverili. Žalostno," je anonimno spletno objavo povzela spletna stran cyclingnews.com.

Profimedia

Doping nima mesta v kolesarstvu

Organizator je objavil izjavo, v kateri je dopinške kontrole pojasnil s tem, da zanje veljajo pravila svetovne zveze Uci. "Vsem kolesarjem in navijačem želimo poslati jasno sporočilo: doping nima mesta v našem športu. Podpiramo kolesarje, ki so pošteni, želimo ohraniti integriteto športa in zaščititi zdravje kolesarjev," so zapisali v izjavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol