24. 2. 2022, 20:45 | Vir: STA

Dragića za odhod v Brooklyn prepričalo sodelovanje z Nashem

Anže Malovrh/STA

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v pogovoru za spletno stran svojega novega moštva Brooklyn Nets dejal, da je eden glavnih razlogov za prihod sodelovanje s trenerjem Stevom Nashem. V severnoameriški ligi NBA sta z nekdanjim kanadskim zvezdnikom že sodelovala, in sicer pri Phoenix Suns.

Dragić je tam z Nashem sodeloval v svojih prvih sezonah v NBA. Kanadčan je bil pri Phoenixu mentor takrat mlademu slovenskemu košarkarju, medsebojno spoštovanje pa je po vseh teh letih ostalo in se okrepilo.

Zdaj 35-letnik iz Kosez se je od dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA naučil predvsem profesionalnega pristopa. "Ves čas sem se učil od njega, sedel z njim na letalih. Naučil sem se, kako biti in živeti kot profesionalec. Bil je prvi v dvorani, ves čas je skrbel za svoje telo, zdravo jedel, niti en dan pa ni odstopal od svoje rutine. Pripomogel je k temu, da sem postal boljši vodja na parketu, da sem znal igrati v ligi ter v igro vključil vse soigralce," je dejal Dragić za spletno stran mrežic.

"Takrat precej stvari nisem razumel, zato je bil zame najboljši možni mentor. Zaradi Steva sem sploh prišel iz Evrope v NBA. Če bi igral za katero drugo moštvo, bi v Evropi ostal še nekaj let," je prepričan Dragić.

Za njim je letos klavrna sezona. Za Toronto je po menjavi z Miamijem odigral vsega pet tekem, potem pa zaradi začetka prenove kanadskega moštva ni bil več v načrtih trenerja Nicka Nursa za nadaljevanje sezone. Brooklyn bo njegova šesta franšiza v NBA, le da za San Antonio po zadnji menjavi s Torontom ni zaigral. Namesto tega je izvedel odkup svoje pogodbe in postal prosti igralec, na ta način pa je lahko podpisal z Brooklynom.

Dragič je v 14 sezonah v NBA je za Phoenix, Houston, Miami in Toronto v povprečju dosegel 13,9 točke ter 4,8 podaje na tekmo.

"Pripomogel nam bo zaradi izkušenj, inteligence, znanja ter borbenosti," je dejal generalni menedžer ekipe Sean Marks. "V tej ligi je preizkušen in borben tekmovalec. Hitro nam je bilo jasno, zakaj si je želel priti sem, jasno, to je naslov prvaka," je še dodal.

"Brooklyn sem izbral, saj menim, da so v igri za naslov. Za moštvo igrajo velika imena, ki so izkusila igranje na najpomembnejših obračunih. Seveda pa je tu tudi Steve Nash. Bil je moj mentor in kot se mi zdi primerno, da sem v ligo prišel zaradi njega, bi bilo morebiti še bolj primerno, da bi končal kariero pod njegovim vodstvom. To bi bilo res nekaj izjemnega," je še dodal Dragić.

Na prvi nastop v dresu mrežic bo moral košarkar iz Kosez še malce počakati. "Ni igral več mesecev, ampak je trdo treniral. Menim, da je blizu nastopa, le za nekaj naslednjih dni vam ne vem povedati. Na prvi tekmi po premoru za aktivnosti na dogodku vseh zvezd ne bo igral, potem pa bomo videli," je dejal Nash. Prva tekma po premoru mrežice čaka proti Bostonu v noči na petek. Naslednja pa v noči na nedeljo proti prvakom Milwaukee Bucks.

"Tu sem, da pomagam, na kakršenkoli način že. Če želijo, da vodim drugo peterko, bom to storil. Če bom igral pet, deset ali 20 minut, je vseeno, sem na voljo. Tukaj sem, ker želim zmagovati. V ligi sem že 14. leto, zato zdaj razmišljam zgolj še o tem," je zaključil Dragić.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.