22. 10. 2023, 14:25 | Vir: STA

Janja Šegel uvrščena v finale, a v njem ne bo plavala

Profimedia

Slovenska plavalka Janja Šegel bi morala še drugič v dveh dneh nastopiti v finalu svetovnega pokala v Budimpešti. Potem ko je v soboto zasedla sedmo mesto na 200 m prosto, je bila na pol krajši razdalji dopoldne v kvalifikacijah osma. Finale na 100 m prosto pa je nato odpovedala zaradi slabega počutja.

S časom 55,28 je sicer dobro sekundo zaostala za svojim doslej najboljšim časom 54,26 z lanskih sredozemskih iger. Za najboljšo v kvalifikacijah, švedsko zvezdnico Sarah Sjöström, je zaostala 1,32 sekunde.

"Z odplavanim rezultatom in uvrstitvijo v finale sem zadovoljna, ampak samo počutje ni bilo pravo, zato sem finalni nastop odjavila," je za Plavalno zvezo Slovenije sporočila Korošica.

Profimedia

Zvrstilo več bolezni

Zaradi bolezni sta že pred odhodom v Budimpešto brez nastopa ostali Neža Klančar in Katja Fain. Po prihodu v madžarsko prestolnico pa je zbolel še Peter John Stevens in ostal brez plavanja na 50 in 100 m prsno.

Tara Vovk je bila četrta v svoji skupini na 50 m prsno, skupno pa deseta v kvalifikacijah, s čimer je za 31 stotink sekunde zgrešila uvrstitev v finale najboljše osmerice. Najhitrejša je bila Italijanka Benedetta Pilato (29,87).

Na 200 m prosto sta v kvalifikacijah nastopila tudi Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič. Boškan je s časom 1:50,93 zasedel 16. mesto, do finala mu je zmanjkala sekunda in pol. Šenica Pavletič pa je bil z 1:53,69 na koncu 29. Najhitrejši je bil Litovec Danas Rapšys z 1:45,91.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord