14. 4. 2022, 16:20

Čeprav bi Đokoviću odločitve lahko uničile kariero, ga ima zdaj še bolj rad

Profimedia

Trener najboljšega teniškega igralca sveta je dejal, da ga forma njegovega varovanca ne skrbi.

Legendarni hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević je dejal, da ga forma Novaka Đokovića ne skrbi. Novak je v drugem krogu turnirja v Monte Carlu izgubil v treh nizih proti Špancu Alejandru Davidovichu Fokini, v tretjem nizu pa je bilo očitno, da je ostal brez moči. 

"Ni bil dobro, bil je prehlajen in ni bil stoodstotno pripravljen. Pred tremi tedni sploh ni vedel, da bo igral, zato se je psihično zelo težko pripravil. Od tega turnirja nismo pričakovali nič spektakularnega, naš cilj je Roland Garros," je povedal Ivanišević.  

Novakov trening v Monte Carlu pod budnim očesom izkušenega Hrvata. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic Fan🇦🇺 (@djokernolefan_)

"Je eden najboljših igralcev v zgodovini. Takšni igralci vedno najdejo način za zmago in se izjemno znajdejo v problematičnih situacijah. Zahvaljujoč konstantnosti se mu bo tudi izšlo. Lani se je na tudi začelo slabo. V Monte Carlu je izgubil proti Evansu in nato v polfinalu prvega turnirja v Beogradu. Potem je začel dobro igrati v Rimu, osvojil je drugi turnir v Beogradu in Roland Garros, tako da me ne skrbi." 

Veliko razumevanja za Đokovićeve odločitve

Lansko leto je Đoković lovil "Golden Grand Slam", na koncu pa ostal brez olimpijske kolajne in brez enega Grand Slama po porazu z Danilom Medvedjevom v finalu Odprtega prvenstva ZDA, v katerem Đoković ni bil tisti pravi. 

"Rad igra za svojo državo, vedno si želi igrati za Srbijo, tudi v Davisovem pokalu. Od nastopa na olimpijskih igrah ga nihče ni mogel odvrniti in mislim, da to ni bila napaka. Morda se je napačno odločil, da je igral tudi mešane dvojice, ker je bil na koncu utrujen. Mislim, da finala ni izgubil, ampak, da je bil Medvedjev, ki je odličen igralec, tisti dan boljši nasprotnik. Novak tisti dan ni bil pravi, a mislim, da se to ni zgodilo zaradi njegovega nastopa na olimpijskih igrah. To je človeško in vsakomur se nekaj takega lahko zgodi."

Letos je Đoković nastopil le na dveh turnirjih, ker je zavrnil cepljenje proti covidu-19, kar ga je stalo nastopa na OP Avstralije. Čeprav to otežuje načrtovanje treningov in nastopov, je Ivanišević poln razumevanja za Novakovo odločitev.

"To je njegovo življenje in on o njem odloča, jaz pa to spoštujem. Pravzaprav ga imam še bolj rad, ker je ostal dosleden, čeprav je obstajala nevarnost, da mu to uniči kariero. On je edini, ki se ni odrekel svojim prepričanjem in zaradi tega ga še bolj spoštujem."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord