12. 7. 2022, 12:21

Dejan Zavec se je odločil za šport, čeprav je glasoval proti: kam je na lepše peljal svojo ženo?

Dejan Zavec se je odločil za šport, čeprav je glasoval proti

Twitter/Marko Pigac

Odmeva glasovanje o predlogu SDS, da resorno ministrstvo pripravi predloge, ki bi omogočili šport v šolah vsak dan. Kako je boksarski prvak pojasnil svojo odločitev?

Poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec je na parlamentarnem Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino glasoval proti predlogu SDS, naj resorno ministrstvo pripravi predloge, ki bi omogočili šport v šolah vsak dan. Za Radio Ptuj je poslanec pojasnil svojo odločitev: "Gre za manipuliranja in podtikanja. Zdaj sem se na to že navadil. Če je kdo za šport, potem sem jaz zagotovo tisti, ki je za šport za vsak dan." je povedal nekdanji boksar.

Ko jemljemo stvari iz konteksta, lahko pripelje do tega, da ljudje verjamejo pomanjkljivim informacijam. Tako je SDS predstavil glasovanje in provokativno komentiral odločitev koalicije. 

Dve plati medalje

"Je pa druga resnica, da so predlogi, ki jih dajejo (SDS), nedodelani in je zelo veliko neznank, ki bi na dolgi rok lahko tudi škodile temu. Ljudje velikokrat slišimo samo bistvo brez razloženega "drobnega tiska" in zaradi tega sem jaz glasoval proti," je očitke pojasnil Zavec, ki se je med preteklim koncem tedna skupaj z ženo Natašo Zavec Erman odločil za izlet po Sloveniji.

Obiskal je Belopeška jezera (tudi Mangartska, Fužinska ali Klanška jezera). To sta dve jezeri (posamično tudi Klanško in Mangartsko jezero), ki ležita v Julijskih Alpah, natančneje v Mangartski dolini v bližini naselja Trbiž, nedaleč od Rateč in tromeje med Italijo, Avstrijo in Slovenijo. 

Povzpel se je tudi Mangart, ki je z 2679 metri nadmorske višine četrti najvišji vrh v Sloveniji. Mangart je tudi naziv za gorovje (z najvišjim vrhom Veliki Mangart) med dolino potoka Koritnice in Mangartsko dolino.

46-letnik je v svoji boksarski karieri kot amater devetkrat postal slovenski prvak, v profesionalni karieri pa je med drugim osvojil naslove svetovnega in evropskega prvaka. Boksarsko kariero je zaključil leta 2015. Leta 2010 je na Ptuju odprl tudi svoj vadbeni center.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec