J. B./STA | 9. 6. 2023, 12:19

Do Toura le še 22 dni, iz tabora Tadeja Pogačarja pa prihaja odmevna vest: "Njegovo zapestje ..."

Profimedia

Vodstvo ekipe dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji je javnost obvestilo o poteku okrevanja slovenskega kolesarskega asa.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar lahko po aprilskem zlomu zapestja spet trenira brez omejitev. Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi si je dve kosti v zapestju zlomil na spomeniku Liege-Bastogne-Liege 23. aprila, po operaciji pa je sledilo pettedensko okrevanje.

Zdaj po informacijah ekipe UAE Team Emirates, ki je Wielerflitsu poslala izjavo o zdravstvenem stanju, Pogačar trenira brez omejitev.

"Izvidi računalniške tomografije (CT) so pozitivni. Kosti se dobro celijo. Zdaj lahko brez omejitev trenira na cesti in bo nehal trenirati na trenažerju. Iz preventivnih razlogov bo še naprej uporabljal opornico za zapestje," je izjavo ekipe emiratov citiral Wielerflits.

Profimedia

Pogačar se je po končani prvi fazi okrevanja konec maja odpravil na prvi del višinskih priprav v Sierro Nevado, pred nastopom na državnem prvenstvu v kronometru (22. junij) na Pokljuki in cestni dirki (25.) v Radovljici pa si bo ogledal še nekatere ključne etape za prihajajočo dirko po Franciji. Ta se bo začela 1. julija v Baskiji.

Dvakratni zmagovalec Toura (2020, 2021) bo na francoski pentlji glavni favorit za skupno zmago ob lanskem zmagovalcu, Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma). Ta trenutno prepričljivo vodi na enotedenski dirki po Dofineji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord