29. 1. 2023, 13:42 | Vir: STA

Novak Đoković v Melbournu do desete lovorike

Profimedia

Srbski teniški zvezdnik je do zmage nad Grkom Cicipasom prišel po skoraj treh urah dvoboja.

Novak Đoković je zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V finalu je s 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5) po dveh urah in 56 minutah premagal Grka Stefanosa Cicipas. Petintridesetletni Beograjčan je tako še desetič dvignil pokal Normana Brookesa, na večni lestvici pa se je z 22 naslovi izenačil s Špancem Rafaelom Nadalom.

Srbski zvezdnik je že od samega začetka pretil na Cicipasov servis in v četrti igri prišel do njegovega odvzema. Prednost je zanesljivo zadržal, saj je v prvem nizu izgubil le eno točko ob zadetem prvem servisu (17/18).

Ob desetih naslovih na OP Avstralije ima Đoković še sedem naslovov v Wimbledonu, tri na OP ZDA ter dva na Rolandu Garrosu.

Ob desetih naslovih na OP Avstralije ima Đoković še sedem naslovov v Wimbledonu, tri na OP ZDA ter dva na Rolandu Garrosu.

Profimedia

V drugem je Atenčan zaigral bolje in dobival vse več daljših izmenjav. Beograjčan se je vse bolj mučil, v deseti igri pa je ubranil žogico za izenačenje v nizih Grka. Drugi niz je odločila podaljšana igra, v kateri sta oba napravila precej neizsiljenih napak. Nekoliko bolj zbran je bil vendarle Srb, ki jo je dobil s 7:4.

Profimedia

Tretji niz se je po daljšem premoru začel z "breakom", za katerega je Grk potreboval skoraj dve uri. Je pa prednost takoj izpustil iz rok, ko je Đoković zaigral bolje. Ta je ohranjal korak prednosti pred Grkom, od uvodnega odvzema servisa pa je le redko izgubljal točke s svojim začetnim udarcem v tem pogledu nanizal kar 17 zaporednih točk. Dobro je serviral tudi Grk, zato je tudi tretji niz odločila podaljšana igra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord