18. 10. 2023, 10:55 | Vir: STA

Neustrašni Dunking Devils z ameriškim zvezdnikom do novega rekorda (VIDEO)

Posnetek zaslona

Za slovensko skupino je sodelovanje z njihovim življenjskim vzornikom predstavljalo izpolnitev sanj.

Slovenec Jan Žnidaršič iz skupine Dunking Devils je v ZDA skočil na rekordnih 14,5 metra, medtem ko je tik pod njim ameriški zvezdnik iger X Travis Pastrana izvedel drzno salto nazaj na svojem motorju. Ta podvig je po mnenju ekipe Dunking Devils priča o neustrašnosti in inovativnosti teh dveh adrenalinskih navdušencev.

Sodelovanje z ikono ekstremnih športov Pastrano za Dunking Devils predstavlja uresničitev sanj, so zapisali pri omenjeni skupini, hkrati pa je bil ta podvig tudi slavje slovenske iznajdljivosti in odličnosti, saj je Žnidaršič skakal na največjem trampolinu na svetu, ki je slovenski izum.

Časa za priprave in trening je bilo zelo malo, tako da so se Dunking Devils zanašali tudi na dolgoletne izkušnje s podobnimi triki. In uspelo jim je, saj so izvedli nov trik z imenom Over under Tramp FMX, pri katerem se je Žnidaršič z največjega trampolina na svetu odbil na rekordnih 14,5 metra nad tlemi. Medtem ko je bil v zraku, pa je Pastrana pod njim izvedel drzno salto nazaj na svojem motorju.

"Z Janom sva morala biti res popolnoma usklajena! Prostora za napake ni bilo," je priznal Pastrana. Za skupino Dunking Devils je sodelovanje z njihovim življenjskim vzornikom Pastrano, kot so zapisali v sporočilu za javnost, predstavljalo izpolnitev njihovih sanj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by travispastrana (@travispastrana)

Nepozabna izkušnja

"Travis je bil od nekdaj eden naših vzornikov. Spremljali smo ga, ko je sam postavljal mejnike s svojimi norimi triki. Med drugim je Travis leta 2006 kot prvi naredil dvojno salto nazaj na motorju. Postavitev največjega trampolina na svetu v Pastranalandu v ameriški zvezni državi Maryland in podiranje svetovnega rekorda skupaj s Travisom je nekaj, iz česar so ustvarjene sanje," so izrazili navdušenje člani Dunking Devils.

Ekipo Dunking Devils je doletela tudi posebna čast, Pastrana jim je podaril 24. oranžno kapo, ki simbolizira izjemne dosežke in drznost. "Travisa občudujem že od otroštva, zdaj pa sva skupaj spisala zgodovino. Vse se je zgodilo tako spontano. En trenutek smo postavljali trampolin, v naslednjem pa smo že rušili svetovni rekord. Adrenalin in koncentracija sta bila na vrhuncu, bilo je izjemno intenzivno. A zaupala sva si vsako sekundo. Neizmerno sem navdušen. Tega trenutka in celotne izkušnje z mojo ekipo ne bom nikoli pozabil. Uspelo nam je in bilo je epsko," pa je povedal junak novega rekorda Žnidaršič.

Posnetek zaslona

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord