9. 5. 2022, 08:11 | Vir: STA

Ekipa Anžeta Kopitarja povzročila nemalo težav Kanadčanom

Profimedia
Ekipa Anžeta Kopitarja povzročila nemalo težav Kanadčanom (foto: Profimedia)

Obramba kraljev je hokejistom Edmontona parala živce, kar je v zadnjih minutah privedlo do številnih zaustavitev in skorajda pretepov.

Hokejisti Los Angeles Kings so zmagali na četrti tekmi končnice v zahodni konferenci severnoameriške hokejske lige NHL. Kralji so na domačem ledu s 4:0 odpravili Edmonton Oilers ter izid v boju na štiri zmage izenačili na 2:2. Slovenski as v dresu Los Angelesa Anže Kopitar je sprožil tri strele na gol v 23 minutah na ledu.

Izgubil rokavico

Mojstrsko je tekmo opravil vratar kraljev Jonathan Quick, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno ter zaustavil vsega skupaj 31 strelov. Med tem je celo izgubil rokavico in še vedno obranil gol z levo roko brez rokavice.

Carl Grundstrom je dosegel dva gola v tretji tretjini, potem ko sta Trevor Moore in Troy Stecher zadela v prvi tretjini. Los Angeles pa je odločno zaprl oba najboljša strelca gostujoče zasedbe Connorja McDavida in Leona Draisaitla.

Prišlo skoraj do pretepov

Los Angeles je dosegel prvo zmago v končnici na domačem ledu, odkar je klub leta 2014 drugič dvignil Stanleyjev pokal. Mike Smith je ustavil 42 strelov za Oilerse, toda McDavid, Draisaitl in Evander Kane so se po dveh prepričljivih zmagah tokrat bili prisiljeni boriti za vsako priložnost za strel na gol.

Obramba kraljev je hokejistom Edmontona parala živce, kar je v zadnjih minutah privedlo do številnih prekinitev in skorajda pretepov. Peta tekma bo v Edmontonu, šesta v Los Angelesu, morebitna sedma pa znova v Edmontonu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.