27. 5. 2022, 15:22

Ekipi najmočnejše bejzbolske lige v boj proti orožju

Profimedia

Namesto poročanja o tekmi, sta bejzbolski ekipi uporabili družbena omrežja, da bi iznesli dejstva o učinkih nasilja z orožjem.

Ekipi New York Yankees in Tampa Bay Rays sta na svojih profilih družbenih medijev objavili dejstva o nasilju z orožjem, skupaj s povezavami do virov in telefonskih številk za pomoč. 

Ozaveščanje o problemu oboroženega nasilja v Združenih državah

"Namesto poročanja o tekmi bomo v sodelovanju z ekipo Tampa Bay Rays uporabili naše kanale, da ponudimo dejstva o učinkih nasilja s orožjem," so dejali Yankees po množičnih streljanjih v Buffalu in Uvaldeju."

"Uničujoči dogodki v Uvaldeju, Buffalu in neštetih drugih skupnostih po naši državi so tragedije, ki so neznosne," so dodali iz newyorškega kluba.

Raysi so dejali, da streljanje "ne more postati normalno". Donirali so 50.000 dolarjev (46,6 tisoč evrov) skupini za nadzor orožja "Everytown for Gun Safety".

Med tekmo, ki je bila odigrana v četrtek, sta obe ekipi še naprej objavljali dejstva o nasilju s orožjem na svojih profilih družbenih omrežij, skupaj s povezavami do virov in telefonskih številk za pomoč. Nobena ekipa ni objavila izida tekme.

Tudi Steve Kerr je pozval k strožjemu nadzoru orožja

Po streljanju v šoli v teksaškem mestu Uvalde Steve Kerr, trener ekipe NBA Golden State Warriors, na tiskovni konferenci pred tekmo ni hotel govoriti o košarki in je namesto tega pozval k strožjemu nadzoru orožja.

V streljanju, ki se je zgodilo v osnovni šoli v Uvaldu, je 18-letni napadalec ubil 19 otrok in dve učiteljici. Le 10 dni pred teksaškim pokolom je bilo v Buffalu v New Yorku v nakupovalnem središču ubitih 10 ljudi. In tokrat je bil morilec 18-letnik z jurišno puško. Motiv je bila rasna nestrpnost.

Deset let je minilo od največjega poboja v ameriških šolah, v Sandy Hooku, v katerem je bilo ubitih 26 ljudi, večinoma prvošolcev.

Od takrat so v ZDA poročali o več kot 900 oboroženih napadih na šole.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.